- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διάλογοι με τον Αλ. Τσίπρα από το βιβλίο Βαρουφάκη
«Ο Τσίπρας φοβόταν πραξικόπημα και νέο Γουδή»
Αντιδράσεις εξακολουθούν να προκαλούν οι διάλογοι μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη, όπως καταγράφονται από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, στο τελευταίο βιβλίο του «Adults in the Room» (Ενήλικοι στο Δωμάτιο).
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μετά την επιβολή των capital controls στα τέλη Ιουνίου του 2015 ο Γ. Βαρουφάκης είχε ενημερώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν 16 δισεκατομμύρια ευρώ της ΕΚΤ. Τότε, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε αν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να γεμίσουν τα ΑΤΜ, με τον (τότε) υπουργό Οικονομικών να προειδοποιεί τον πρωθυπουργό ότι η κατάσχεση αυτών των χρημάτων θα συνιστούσε κλοπή.
«Όταν το παιδί μου πεθαίνει της πείνας κι εγώ δεν έχω μία, έχω το ηθικό δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα. Δεν είναι μια παρόμοια κατάσταση αυτή που ζούμε;», φέρεται να αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Τότε, ο κ. Βαρουφάκης αναρωτήθηκε «από πότε η κλοπή περιλαμβάνεται στο «οπλοστάσιο» της Αριστεράς», για να διακοπεί από τον Αλέκο Φλαμπουράρη ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση «είχε κάθε δικαίωμα» να πάρει αυτά τα λεφτά και να δώσει τέλος στο μαρτύριο του κόσμου.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», τα ξημερώματα μετά το δημοψήφισμα του 2015 που ανέδειξε το «Όχι», ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε «φάση αποσταθεροποίησης» με όλον τον μηχανισμό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας. «Φοβάμαι πραξικόπημα ή ακόμη και νέο Γουδή» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.