ΔΝΤ: Δεν βγαίνει το Μνημόνιο, μειώστε νωρίτερα το αφορολόγητο
Έκθεση - κόλαφος του Ταμείου για τα τεκταινόμενα της ελληνικής οικονομίας - Από το 2023 τα αντισταθμιστικά και βλέπουμε...
Μείωση του αφορολόγητου νωρίτερα, από το 2019 αντί του 2020 αλλά και μετάθεση των αντίμετρων για το 2023 αντί του 2019, προβλέπει η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία.
Όσον αφορά στα εργασιακά, το Ταμείο αλλά και η επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησαν επανεξέταση των αλλαγών που έχουν γίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αφορούν στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος. Συστήνεται, επίσης, ο περιορισμός των συμβασιούχων, καθώς τίθεται σε κίνδυνο ο περιορισμός των υπαλλήλων στο Δημόσιο, που είχε ξεκινήσει από το 2010.
Στην έκθεση γίνεται αναφορά και στους πολιτικούς κινδύνους του προγράμματος, κάνοντας λόγο για πιθανές εκλογές στο 2ο εξάμηνο του 2018, λόγω της εφαρμογής των μέτρων το 2019 και το 2020. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι η επίτευξη του στόχου για τα φορολογικά έσοδα, η διενέργεια των πλειστηριασμών ακινήτων καθώς και πιθανές δικαστικές αποφάσεις ανατροπής συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Economist προβλέπει σε έκθεσή του Grexit και πρόωρες εκλογές έως το 2021, καθώς η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τα προπαιτούμενα πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου, το 2018.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρουσίαση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής με στόχους, ορόσημα και μεταρρυθμίσεις για το 2026
Οι αμβλώσεις και η κατάχρηση του θεσμού του δημοψηφίσματος
Πόσο «αντισυστημικό πείραμα» αντέχουμε ακόμα;
«Δεν είναι μόνο φαύλοι είναι και αμετανόητοι» σημειώνει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και τη Μαρία Καρυστιανού
Ο αντισυστημισμός, η αντιπολίτευση και το διάστημα μέχρι τις εκλογές
Ιστορική μείωση ανεργίας, 500.000 νέες θέσεις εργασίας και έμφαση σε γυναίκες, νέους και μισθούς
Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική τονίζει τον διαχρονικό χαρακτήρα του προβλήματος και την επιλογή μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Όσα ανέφερε ο παρουσιαστής στη χθεσινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και η απάντηση της βουλεύτριας
Συνεχίζεται ο διάλογος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Ραντεβού σήμερα στις 11:00 στο ΥΠΑΑΤ
«Εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και η αποτρεπτική μας ικανότητα» είπε ο πρωθυπουργός
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή της
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.