Πολιτικη & Οικονομια

Μπουτάρης: Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να βρωμάει και να γίνεται εστία μόλυνσης

«Η κατάσταση είναι τραγική» διαμηνύει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης-αντιδρούν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας στην απόφασή του 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360685-746944.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του διοικητικού συμβουλίου να προσκαλέσει ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμμάτων προκαλεί την αντίδραση των συμβασιούχων της καθαριότητας, τη στιγμή που περισσότεροι από 1.500 τόνοι σκουπίδια πλημμυρίζουν την πόλη.

«Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα. Παράλληλα κάναμε και μία επαφή με τον επίτροπο για να προκηρύξουμε ένα διαγωνισμό ιδιωτών τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την καθαριότητα της πόλης», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως το κόστος είναι «μεταξύ 150.000-200.000 ευρώ και η αποκομιδή θα γίνει μέσα σε τρεις ημέρες. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις προσφορές. Την Τρίτη θα ανοίξουμε τις προσφορές και θα πάρουμε τις αποφάσεις».

«Προσωπικά είπα τους συμβασιούχους ότι κάνουν λάθος. Αυτά που θα δουλέψουν θα τα πληρωθούν και δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Δε θέλησαν να δουλέψουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή σκουπιδιών σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς» σημείωσε.

«Αύριο θα βγει η απόφαση του Σκουρλέτη. Αν δεν συμφωνήσουν τότε θα εφαρμόσουμε το διαγωνισμό. Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να βρωμάει και να γίνεται εστία μόλυνσης. Έχω μιλήσει και με τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας να ψεκάσουν τα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική. Τους είπα εγώ τους συμβασιούχους ότι κάνετε λάθος και ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον σας. Έτσι αφήνετε και παράθυρο να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα» τόνισε.   

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Να ανακαλέσει ο δήμος

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει ότι «μέσα σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων στήνεται ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου που θέλει να σπάσει τον αγώνα μας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο από τα μεροκάματα των συμβασιούχων και των μόνιμων υπαλλήλων που εργάζονται στην καθαριότητα, καλεί τον Δήμο να ανακαλέσει την απόφασή του και ζητά τη στήριξη των πολιτών.

«Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων για τρεις ημέρες σε ιδιώτη» τονίζει.

«Από την περασμένη Δευτέρα ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνοντας τη μάχη ενάντια στις απολύσεις μας, τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων, η οποία απευθύνεται προς τον λαό της Θεσσαλονίκης εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες.

«Στην καθαριότητα του Δ. Θεσσαλονίκης εργάζονται 950 μόνιμοι και αορίστου χρόνου και 750 συμβασιούχοι. Καταλαβαίνετε ότι η απόλυσή μας θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων» σημειώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ