- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χαβαλές του καφενείου
Παρακολουθώντας τον περιβόητο διάλογο Τσίπρα-Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου
Η ελαφρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Αυτό διαπίστωνες, παρακολουθώντας τον περιβόητο διάλογο Τσίπρα-Γεννηματά κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συζήτηση περί μνημονίων φανέρωνε τον χαζοχαρούμενο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη ζοφερή κατάσταση της χώρας και της οικονομίας. Η εικόνα τους παρέπεμπε σε «καφενειακό χαβαλέ». Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θηλιά» με απίστευτα ιλαρή διάθεση. Ο πρωθυπουργός με εξυπνακισμούς θυμήθηκε το Καστελόριζο, αναγορεύοντας τον εαυτό του σε σωτήρα. Τα παιδία παίζει με τα… κουβαδάκια τους!
Οι πολίτες, βλέποντας και τους δύο να προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις του φιλοθεάμονος κοινού, είναι φυσικό να αντιπαραβάλλουν στα λεγόμενα και στις διακηρύξεις τους το έργο και τις πράξεις τους. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να διαθέτει επικοινωνιακό χάρισμα, ωστόσο ως επικεφαλής της κυβέρνησής του χρεώνεται τη διαχειριστική και πολιτική ανεπάρκειά της. Καθώς και την απουσία συγκεκριμένου ρεαλιστικού σχεδίου για την έξοδο από την παρακμή. Η αδυναμία του να αφομοιώσει τη μεταστροφή του τον κρατά δέσμιο των αμφισημιών και των ανακολουθιών του. Τον εμποδίζει να εμβαθύνει τις πολιτικές που έχει αποδεχθεί να υλοποιήσει. Η Φώφη Γεννηματά, από την άλλη, δεν μπορεί να προσδώσει νέα υπόσταση στον αποκαλούμενο προοδευτικό χώρο. Πόσω μάλλον να συμβάλει στην ανασύνθεσή του. Ο καταγγελτικός της λόγος δεν παραπέμπει μόνο στις αρχέγονες κομματικές ρίζες, αλλά βρίθει από αριστερόστροφο λαϊκισμό. Έτσι εξηγείται και η δυστοκία του ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει.
Η υστέρηση που εμφανίζει το εγχώριο πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια αναμφίβολα συνιστά εμπόδιο για την υπέρβαση της κρίσης. Τα κομματικά σχήματα αποπνέουν παρελθόν. Ουσιαστικά εξακολουθούν να πολιτεύονται εκτός τόπου και χρόνου. Σε απόλυτη διάσταση με τις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις. Περισσότερο λειτουργούν ως μηχανισμοί διαμεσολάβησης και πελατειακών σχέσεων. Η επιβίωσή τους οφείλεται στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. Εξού και έχουν αποξενωθεί από το υγιές και παραγωγικό κοινωνικό σώμα. Η απαξίωση της πολιτικής και των εκπροσώπων της καταγράφεται σε όλες τις ποιοτικές έρευνες της κοινής γνώμης. Η κρίση νομιμοποίησης προσλαμβάνει οξείες διαστάσεις.
Συνεπώς, ο προκάτ διάλογος που έστησαν ο πρωθυπουργός και η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μπροστά στις κάμερες για λαϊκή κατανάλωση στην ουσία τους εξέθεσε. Οι ταρζανιές τους προς χάριν του φαίνεσθαι και ο ανταγωνισμός τους για το ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα αποκάλυψε την πολιτική γύμνια τους. Η έλλειψη σοβαρότητας υπήρξε πασιφανής. Και το κυριότερο φάνηκε να απουσιάζει ακόμη και η στοιχειώδης επίγνωση για τα τραγικά αδιέξοδα του τόπου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.