Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης προς Κοντονή: Είναι λογικό ισοβίτης να παίρνει τηλέφωνο υπουργό;

Τι ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360054-745923.jpg
Αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να απαντήσει ενώπιον της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, αν είναι φυσιολογικό να μιλάει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ισοβίτη στην φυλακή και τι έπραξε ο ίδιος ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, κάλεσε τον Σταύρο Κοντονή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς τον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντάς του αν το θεωρεί λογικό ένας υπουργός, μέλος της εκτελεστικής εξουσίας, να παίρνει τηλέφωνο μια εισαγγελέα, μέλος της δικαστικής εξουσίας, να την καθοδηγεί τι ώρα θα πάει και σε ποια φυλακή κι αν είναι φυσιολογικό ο ισοβίτης να παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό για να συνεννοούνται ποια θα είναι η κατάθεσή του.

«Έχετε να μας υποδείξετε μια παρόμοια περίπτωση κατά το παρελθόν; Ή η αγάπη σας για την καρέκλα σάς κάνει να τα παραβλέπετε όλα ακόμη και αυτού του τύπου τις συμπεριφορές;» είπε προς τον κ. Κοντονή και συνέχισε: «Πώς τεκμηριώνεται η διάκριση των εξουσιών όταν ο υπουργός παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστική διαδικασία;».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε τη «διαφορετική συμπεριφορά» του κ. Κουρουμπλή που «πήρε απόσταση από αυτή την ιστορία» και εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσει στην έρευνα για τον λιμενικό υπάλληλο, ο οποίος -όπως ο ίδιος είπε- ήταν εκτός υπηρεσίας και ακούγεται να λέει: «Δεν με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρει να μη γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης».

«Εσείς, κ. Κοντονή, ενδιαφέρεστε τι γίνεται στη Δικαιοσύνη; Ο κ. Πολάκης έγραψε ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα. Ερευνήσατε αν υπάρχει; Κι αν υπάρχει τι κάνετε; Αν δεν υπάρχει, τι κάνατε για να προστατεύσετε τη Δικαιοσύνη από τις ύβρεις του υπουργού; Και αν δεν κάνατε τίποτα από τα δύο τι είδους υπουργός είστε;», έθεσε επίσης το ερώτημα ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακόμη τον κάλεσε να απαντήσει αν έχει ελέγξει ότι η εισαγγελέας ήταν σε επαφή με τον κ. Καμμένο, πώς θα ελεγχθεί η πράξη της πειθαρχικά και τι ρόλο είχε ο λιμενικός υπάλληλος εκεί. Κατέληξε δε λέγοντας: «Για να δούμε ποιος είναι ο Κοντονής, ή είναι η καρέκλα πάνω από όλα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ