Πολιτικη & Οικονομια

Αλέξης Τσίπρας: Πρώτα υπουργικό συμβούλιο και μετά Βρυξέλλες

Για τη Σύνοδο Κορυφής στις 22 και 23 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359979-745830.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο. Η συνεδρίαση έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 22 και 23 Ιουνίου.

Ειδικότερα, το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus)* του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει - Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους». Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η διερεύνηση για μια προοδευτική απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά την ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής τα κυριότερα θέματα θα είναι η μετανάστευση, ασφάλεια και άμυνα, απασχόληση, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα και τέλος οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη το μεσημέρι και να ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ