- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωράκης: «Καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα» (video)
«Θα πρέπει με κάθε τρόπο ο κ. Τσίπρας να ελέγξει τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο» δήλωσε μεταξύ άλλων, μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις στο πρόσφατο Eurogroup και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της νέας διάσκεψης της Γενεύης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «γυρνάμε κάθε φορά στο σημείο εκκίνησης», ενώ υπογράμμισε πως «καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα» και πως ενώ «οι άλλες χώρες έκαναν αξιολογήσεις σε τρεις μήνες», «εμείς χρειαζόμαστε πάντα κάποια χρόνια».
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως έλαβε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό «για τη δική του οπτική για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης», καθώς και για το Κυπριακό.
Αναφορικά με το τελευταίο, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι συμφώνησαν με τον κ. Τσίπρα πως πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για εξεύρεση λύσης.
Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως πρέπει να απομονωθούν οι εθνικιστές, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα ορισμένοι που δεν επιθυμούν λύση στο Κυπριακό.
Μιλώντας για την αξιολόγηση, ο ίδιος επεσήμανε ότι «αν όλα είχαν τελειώσει νωρίτερα, οι θυσίες του λαού θα έπιαναν τόπο».
Σημείωσε ακόμα πως όλα τα ζητήματα που αφορούν την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα συζητηθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στη Βουλή, όταν θα διεξαχθεί πιθανώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.
Πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως εξέφρασε στον πρωθυπουργό τον προβληματισμό για τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, εκτιμώντας ότι αποκόπτουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από τις πρακτικές εκείνων της Ε.Ε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, επαναλαμβάνοντας ότι το Ποτάμι θεωρεί πως «κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις».
«Είναι κάτι ανησυχητικό για υπουργό Αμύνης» επεσήμανε και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ελέγξει με κάθε τρόπο τον απόβλεπτο κ. Καμμένο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.