- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πάγωμα» της δόσης προς την Ελλάδα ζητεί αρθρογράφος της Bild
Αποκαλεί «κόλπο» τη συμφωνία του Eurogroup και κατηγορεί τον Σόιμπλε
Να μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης στήριξης 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα καλεί τη γερμανική Βουλή γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας Bild. Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας έχει τίτλο «Σταματήστε αυτό το πακέτο βοήθειας», ενώ αποκαλεί «κόλπο» τη συμφωνία του Eurogroup της Πέμπτης, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα αθετείται η υπόσχεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για άμεση χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι το καλοκαίρι του 2015 η γερμανική Βουλή ενέκρινε το τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα με βάση την υπόσχεση για συμμετοχή του ΔΝΤ. Δύο χρόνια αργότερα όμως, όπως αναφέρει, η υπόσχεση δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ το Ταμείο μετέθεσε την εκταμίευση χρημάτων έως ότου οι εταίροι ρυθμίσουν ικανοποιητικά το χρέος.
Να σημειώσουμε ότι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών αλλά και του Χριστιανοδημοκρατικού μπλοκ έχουν ζητήσει να τεθεί η συμφωνία του Eurogroup στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να απαντά ότι δεν συμφωνήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο και να προειδοποιεί ότι μεταφορά στην Ολομέλεια θα προκαλούσε αρνητικές αντιδράσεις στις αγορές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.