Πολιτικη & Οικονομια

Οι τελευταίες πληροφορίες για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου

Ρεπορτάζ της A.V.

59189009_2154225567959075_3788618135297327104_n.jpg
Κώστας Κυριακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356214-738225.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Βεβαιότητες ότι η «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς» είναι η οργάνωση που έβαλε στο στόχαστρο τον Λουκά Παπαδήμο, εκφράζουν οι επιτελείς των ερευνών  βασισμένοι στο είδος του μηχανισμού, του τρόπου και της γενικότερης τεχνογνωσίας. Η βασικότερη εκτίμηση αναφέρει ότι πρόκειται για συνέχιση του σχεδίου «Νέμεσις» που ξεκίνησε η συγκεκριμένη ομάδα πέρυσι τον Δεκέμβριο με το σαμποτάζ σε επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα σε σούπερ μάρκετ και συνεχίστηκε στα μέσα Μαρτίου με αποστολές παγιδευμένων φακέλων στο εξωτερικό.

Για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρείται, λοιπόν, βέβαιον ότι πίσω από την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα και για ακόμα έναν λόγο: Το όνομά του ήταν ιδιαιτέρως στοχοποιημένο πολύπλευρα καθώς ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός είχε εισπράξει επικοινωνιακά τη μήνιν του «αντιμνημονιακού μπλοκ». Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου είχε βρεθεί σε χειρόγραφες σημειώσεις που έχει κατασχέσει η αντιτρομοκρατική κατά τη διάρκεια ερευνών και στο σπίτι όπου κρυβόταν η Πόλα Ρούπα. 

Ήδη από χθες το βράδυ έχουν γίνει πολλές και επισταμένες έρευνες με σκοπό την ανακάλυψη και άλλων παρόμοιων φακέλων καθώς σε οι προηγούμενες  αποστολές μέχρι στιγμής δεν ήταν ατομικές. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν έχει βρεθεί κάτι. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνδεσμολογία ενδεχομένως και να προσομοιάζει με εκείνη της βόμβας σε φάκελο που σκότωσε τον υπασπιστή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη, στις 24 Ιουνίου 2010. Λόγω του γεγονότος ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί κάποιος άλλος παρόμοιος φάκελος ως αποστολή σε άλλο στόχο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εκτιμά ότι δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να γίνει εγγραφή ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Αναφορικά με τον φάκελο και τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στον Λουκά Παπαδήμο, ότι ο φάκελος είχε παραληφθεί στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού εξάγοντας το συμπέρασμα ότι είχε περάσει από όλους τους πιθανούς ελέγχους, στελέχη των υπηρεσιών δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσουν ή όχι καθώς μέχρι αργά το μεσημέρι τη Παρασκευής δεν είχαν μιλήσει ούτε με τον κ. Παπαδήμο αλλά ούτε και με τους δύο συνοδούς του. Ο κ. Παπαδήμος έπαιρνε αλληλογραφία από τρία διαφορετικά σημεία: Το σπίτι του, το γραφείο του στην οδό Ομήρου και το γραφείο του στην Ακαδημία. Αυτό που, μέχρι στιγμής θεωρείται πιθανό είναι ότι ο φάκελος βρισκόταν ήδη στο αυτοκίνητο πριν επιβιβαστεί ο ίδιος. Που σημαίνει ότι είτε τον είχε πάρει μαζί του από το σπίτι του φεύγοντας, είτε τον πήραν από κάποιο από τα τρία διαφορετικά σημεία οι συνοδοί του.

Στο μεταξύ, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε διαρρεύσει από αστυνομικές πηγές το οτιδήποτε σχετικά με τις εργαστηριακές προσπάθειες ανασύνθεσης του φακέλου, ο οποίος διαλύθηκε κατά την έκρηξη, ή σχετικά με τον μηχανισμό και τη συνδεσμολογία του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ