- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για το τζαμί στο Βοτανικό
Το άρθρο 5 του νομοσχεδίου (ν/σ) για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, που αφορά το τζαμί στο Βοτανικό, έκλεψε την παράσταση κατά τη σημερινή (Πέμπτη) συζήτηση στη Βουλή, η οποία και συνεχίζεται.
Λεπτομερέστερα:
- Γιάννης Στέφος, ΣΥΡΙΖΑ: «Σύντομα αποπερατώνεται το κτίριο, τόνισε ότι από το 2006 που ψηφίστηκε ο νόμος Γιαννάκου προέκυψαν αλλαγές και κρίθηκε σκόπιμο να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία λειτουργίας του»
- Νίκη Κεραμέως, ΝΔ: «Είμαστε σαφώς υπέρ της λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους και γιατί είναι υπέρ της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γιατί ελπίζουμε ότι θα εξαλείψει παράνομους χώρους λατρείας».
- Κώστας Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας: Το τζαμί είναι απαραίτητο. «Πρέπει να δείξουμε πολιτική και κοινωνική ωριμότητα όταν έχουμε τόσο κόσμο και στην Αττική και στη χώρα που είναι μουσουλμάνοι». Τα κόμματα «να εκφράσουν την βούληση τους, ώστε να λυθεί το θέμα του μουσουλμανικού νεκροταφείου στο Σχιστό»
- Γιάννης Δελλής, ΚΚΕ: Υπερψηφίζουμε το άρθο 5, γιατί το τζαμί «απλά πρέπει να λειτουργήσει»
- Δημήτρης Κατσίκης, ΑΝΕΛ: Καταψηφίζουμε. «Η θέση μας είναι σαφής, σταθερή και διαχρονική και θα ήταν ασυμβίβαστο να το υπερψηφίσουμε όταν το 2016 είχαμε καταψηφίσει την ίδρυση και κατασκευή του»… «Ο κύριος Ζουράρις (Σ.Σ. υφυπουργός παιδείας, των ΑΝΕΛ) είναι συνεπής στην προηγούμενη άποψη και θέση του για το μουσουλμανικό τέμενος. Υπερψήφισε την κατασκευή και λειτουργία του το 2016. Η θέση του παραμένει ίδια και τώρα γι' αυτό σήμερα υπογράφει το νομοσχέδιο»
- Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ΔΗΣΥ: «Mε το άρθρο 5 δοκιμάστηκε το συγκολλητικό στοιχείο της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ»… «Οι μάσκες έπεσαν. Κάποιοι χθες, την κρίσιμη ώρα έφυγαν από την πίσω πόρτα και την καυτή πατάτα σήκωσαν όσοι βάζουν το εθνικό χρέος πάνω από το κομματικό συμφέρον. Δεν υπάρχει δημοκράτης α λα καρτ» (Σ.Σ. Υπαινιγμός κατά του Ποταμιού)
- Γιώργος Μαυρωτάς, Το Ποτάμι: υπερψηφίζουμε. «Με τη στάση μας στηρίζουμε πάντα ο,τιδήποτε έχει να κάνει με τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων»
- Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Ένωση Κεντρώων: Υπερψηφίζουμε και ζητάμε ορισμένες αποσαφηνίσεις. (Προς τους ΑΝΕΛ): «Η ανεξιθρησκία, αν την πιστεύεις, πρέπει και να φαίνεται. Εσείς κάνετε μικροπολιτική. Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε από την κυβέρνηση».
Το απόγευμα θα γίνει η ψηφοφορία. Αναμένεται ότι το άρθρο 5 θα συγκεντρώσει ψήφους – ρεκόρ. Επί της ουσίας, το τζαμί θα ελιτουργήσει τους ερχόμενους μήνες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αυξημένη κατά 25% η χρηματοδότηση για καθαρισμούς, εξοπλισμό και δράσεις πρόληψης πυρκαγιών
Τι ισχύει με τις συνδρομές σε Netflix, Spotify, Apple TV και HBO Max
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.