- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντάισελμπλουμ: Ξεχάστε τη συμφωνία απόψε για το χρέος
«Θα έρθει στο τέλος του προγράμματος, το επόμενο έτος», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup
«Περιμένω και εργάζομαι για μια συμφωνία σήμερα, αλλά δεν θα είναι η τελική συμφωνία», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogoroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός διευκρίνισε ότι η συζήτηση και η απόφαση για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποφασιστεί στο τέλος του προγράμματος. «Έχω πει ότι η τελική - συγκεκριμένη απόφαση για την επιπλέον ελάφρυνση του χρέους θα έρθει στο τέλος του προγράμματος, το επόμενο έτος», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ θέλει μεγαλύτερη σαφήνεια για τα μέτρα για το χρέος και αυτό εξετάζει σήμερα το Eurogroup. O επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τόνισε ότι στόχος είναι να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Εξήγησε ότι σε κάποια θέματα υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, και τόνισε ότι ως τη λήξη του ελληνικού προγράμματος θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε όλα τα θέματα.
Ερωτηθείς αν οι υπουργοί Οικονομικών θα μπορούσαν να εγκρίνουν σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης, μετά και τη νομοθέτηση του νέου πακέτου μέτρων, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε πως «αν όλα πάνε καλά σήμερα, ναι» και διευκρίνισε ότι απόψε θα «προσδιοριστεί το ύψος της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον νέο οίκο ευγηρίας, σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις του νομού
Στον πρόεδρο του ΣτΕ η υπόθεση
Η νέα παράταση που δόθηκε και τι πρέπει να γνωρίζουν οι υπόχρεοι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την ενεργειακή κρίση, τη μάχη κατά της διαφθοράς και τον στόχο της αυτοδυναμίας
Ένας άνθρωπος καταδικασμένος πρωτοδίκως για φοβερά εγκλήματα συνέχιζε τη δραστηριότητά του. Οι κυβερνήσεις έφευγαν, μα η ελευθερία κινήσεων παρέμενε.
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες και τα συνοικιακά καταστήματα
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Γιατί ελήφθη η απόφαση
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.