Το σχόλιο Ραγκούση για την εκδήλωση Βαρουφάκη στο Σπόρτινγκ
Και δήλωση για την Ώρα Αποφάσεων και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη
Με μια ανάρτηση του στο Facebook, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε την μικρή προσεύλεση κόσμου στην εκδήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στο Σπόρτινγκ.
Ο κ. Ραγκούσης έγραψε στον λογαριασμό του «Νέμεσις στάδιο 1ο: Γιάνης Βαρουφάκης, χθες (στο γήπεδο Σπόρτινγκ) και πριν δύο χρόνια», ανεβάζοντας συγχρόνως και δυο φωτογραφίες, μια από τη χθεσινή εκδήλωση και μια από ομιλία του πριν από δύο χρόνια.
Παράλληλα ο Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε σε δήλωση για την Ώρα Αποφάσεων και το μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Συγκεκριμένα δήλωσε:
Η έξοδος από την κρίση για την προοδευτική παράταξη, προϋποθέτει την ανάκτηση:
1. του πολιτικού πλεονεκτήματος έναντι του νεοδεξιού λαϊκισμού,
2. του ηθικού πλεονεκτήματος έναντι του αριστερού λαϊκισμού,
3. της ενότητας των πολιτικών δυνάμεων του χώρου.
Η Ενότητα επιτυγχάνεται μόνο μέσα από την ίδρυση ενός νέου προοδευτικού φορέα με την εκλογή της ηγεσίας από την κοινωνική του βάση, με ανοιχτό μητρώο, εντός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος.
Η Ώρα Αποφάσεων έχει λάβει τις αποφάσεις της. Θα προχωρήσουμε μπροστά με βάση το σχεδιασμό μας, δίχως να σταθούμε εμπόδιο στην ενότητα αλλά και χωρίς να επιτρέψουμε η ανασυγκρότηση της παράταξης να γίνει και πάλι θύμα ανεύθυνων τακτικισμών.
Η εμπειρία στην πολιτική σε υποχρεώνει να είσαι επιφυλακτικός όταν οι πράξεις δεν συμβαδίζουν με τα λόγια. Πράξεις όπως η ανάρμοστη αντίδραση στις ενωτικές προτάσεις που διατυπώσαμε από την Πάτρα και τη Λάρισα. Η καθαίρεση του εκλεγμένου Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ λόγω σχετικής πολιτικής διαφωνίας. Η αποσιώπηση των νέων θετικών στοιχείων, που ομολογουμένως περιείχε η ομιλία της κ.Γεννηματά, από την ομόφωνη απόφαση του οργάνου στο οποίο απευθύνθηκε.
Σε κάθε περίπτωση, για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ώρα αποφάσεων, αν πράγματι δεν ανέχεται τον αναξιοπρεπή, για την ιστορία του προοδευτικού χώρου, μόνιμο ρόλο της βοηθητικής δύναμης στον οπισθοδρομικό δικομματισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Ακρίβεια, μειωμένη αγοραστική δύναμη και χαμηλή εμπιστοσύνη σε αγορά, υγεία, ασφάλιση και τράπεζες
Η εκκίνηση μίας αχρείαστης κουβέντας από το πουθενά, ναι, είναι πολιτικό πρόσημο
Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
Μήνυμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ υπέρ διαλόγου Αθήνας–Άγκυρας και ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις Καρυστιανού και υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης
«Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
Έργα στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα
Μετατρέποντας τη μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη σε μια αναξιόπιστη χώρα
Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο πρωθυπουργός στους αγρότες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Στο επίκεντρο θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της ευρωζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.