- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πέφτει ο πήχης για το Eurogroup της Δευτέρας
Εκπρόσωπος του Σόιμπλε δηλώνει ότι το Βερολίνο δεν συζητά για το χρέος
Τον πήχη των προσδοκιών για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα ρίχνει η κυβέρνηση, καθώς Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και Βερολίνο εξακολουθούν να έχουν διαφορές σε σημεία-κλειδιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Ταμείο και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έχουν βρει κοινό πλαίσιο ούτε στην αναλυτική περιγραφή των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ούτε και στη χρονική περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018. Το Ταμείο φαίνεται να επιμένει για 3 χρόνια, ενώ το Βερολίνο ζητάει περισσότερα από 5 χρόνια.
Μάλιστα, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, επανέλαβε ότι το Βερολίνο δεν συζητά τώρα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Από την άλλη πλευρά, η Κομισιόν διεμήνυσε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες για επίτευξη συνολικής συμφωνίας τη Δευτέρα, ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ήθελε να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία.
Σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές, την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το λεγόμενο Washington Group, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους εταίρους να τηρήσουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους, όπως έκανε και η Ελλάδα, ψηφίζοντας τα μέτρα στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, όμως αρκετά κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν σε δηλώσεις τους ότι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας θα μπορούσε να καθυστερήσει λίγες ημέρες, με ορίζοντα την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.
Να θυμίσουμε ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα αρχίσει στις 4 μετά το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.