- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια
Επίθεση σε κυβέρνηση και Πολάκη
Για αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
«Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η αποκλιμάκωση της φορολογίας θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Για μεγαλύτερη μείωση αυτή τη στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ένα από τα αρνητικά που θα κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση είναι η δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να οικοδομήσει κομματικό κράτος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσλαμβάνει χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια επιχειρεί να τους μονιμοποιήσει.
Σημείωσε ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι το ένα προς πέντε στις προσλήψεις, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο. Το δημόσιο, υποστήριξε, πρέπει να προσλαμβάνει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό. Έκανε ειδική αναφορά στο προσωπικό του συστήματος Υγείας που με προσωπική προσπάθεια κρατούν όρθιο το σύστημα. «Αντί ο αρμόδιος υπουργός να κάνει χυδαία σόου, καλύτερα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα» ανέφερε.
Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει περιθώριο για μικρότερο και καλύτερο δημόσιο χωρίς απολύσεις. Για τη μονιμότητα στο δημόσιο, είπε ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος στο δημόσιο τομέα είναι δόκιμος για δύο χρόνια, τώρα όμως δίχως αξιολόγηση όλοι μονιμοποιούνται. Πρέπει όμως να αξιολογούνται και αν δεν είναι κατάλληλοι να μην γίνονται μόνιμοι. Η χώρα χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό δημόσιο και μία παραγωγική ιδιωτική οικονομία.
«Αν υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν στο παραμύθι του εύκολου λαϊκισμού τότε ας μην ψηφίσει ΝΔ, πιστεύω ότι η σιωπηλή πλειοψηφία αυτό θέλει».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορίες για καθυστερήσεις, υψηλά επιτόκια και ελλιπή προστασία δανειοληπτών από το ΠΑΣΟΚ
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εσωτερικές τριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση
Νέα μέτρα λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή - Εξετάζεται και ευρωπαϊκός συντονισμός
Κινητοποίηση φορέων και δήμων μετά το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ryanair
Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Άμπου Ντάμπι - Εστίαση σε ασφάλεια, ναυσιπλοΐα και συνεργασία
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στον χώρο Εμπειρία Ευρώπη Αθηνών
Η Ευρώπη σε σημείο καμπής, με ανάγκη για ανάπτυξη, κυριαρχία και ταχεία ψηφιακή μετάβαση
Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης για τα καταναλωτικά δάνεια
«Η ποιότητα της δημοκρατίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποφυγή των διχασμών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο υπουργός Υγείας στέλνει μήνυμα πως οι εκβιαστικές συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται
Στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και με φόντο τα 250 χρόνια της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί σε σεβασμό συμφωνιών και απειλεί με ενεργοποίηση του μηχανισμού αντιποίνων
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία
Χωρίς έλεγχο και κανόνες τα ηλεκτρικά πατίνια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την «Αθήνα Ψηλά»
Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει η κανονική εκτέλεση δρομολογίων
Θα κοπούν σχεδόν μία στις τρεις αιτήσεις
«Τρεις συνάνθρωποί μας έφυγαν για τη δουλειά τους και δεν επέστρεψαν ποτέ», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλαπλές προκλήσεις
Το μήνυμά του για τη σημασία της πίστης στην καθημερινή ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.