Πολιτικη & Οικονομια

Oι νεκροί της Βενεζουέλας, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή, η ΛΑΕ και οι ΑΝΕΛ

Μια απλή ερώτηση στους ψηφοφόρους

2642-204777.JPG
Δημήτρης Φύσσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351925-730224.jpg

Οι επίσημοι νεκροί από την εξέγερση των πεινασμένων στη σοσιαλιστική Βενεζουέλα –του αλήστου μνήμης Τσάβες (που θα έστελνε δωρεάν πετρέλαιο στην Ελλάδα…), του κ. Μαδούρο, του κ. Τσίπρα και του ταξιδιώτη κ. Παππά– έχουν φτάσει τους 32. Οι ανεπίσημοι άγνωστο.

Το θέμα συζητήθηκε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ψηφίστηκε απόφαση καταδίκης του καθεστώτος και ζητείται επαναφορά των δημοκρατικών ελευθεριών, ελεύθερες εκλογές και διάφορα άλλα, αυτονόητα για τη «γηραιά Ευρώπη».

450 ευρωβουλευτές ψήφισαν «ναι», 35 «όχι» και 100 απείχαν. Το ρεπορτάζ λέει ότι στα «όχι» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, από το ΣΥΡΙΖΑ οι κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου και κ. Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ κ. Νίκος Χουντής. Αποχή επιλέξανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Χρυσόγονος, ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Νότης Μαριάς και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτίνα κ. Σοφία Σακοράφα. Οι 3 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν λένε ότι από λάθος φαίνονται να ψήφισαν «όχι», ενώ στην πραγματικότητα είχαν επιλέξει αποχή. «Τι Γιάννης τι Γιαννάκης», δηλαδή.

Πολλά θα μπορούσα να σχολιάσω για το πώς ψήφισαν οι παραπάνω. Ωστόσο προτιμώ να μην το κάνω κι απλά να ρωτήσω:

Λοιπόν, επειδή οι ηγεσίες των κομμάτων δεν υπάρχει περίπτωση νa απαντήσουν τίποτα, στο όνομα των 32 νεκρών από την εξέγερση των πεινασμένων Βενεζουελάνων απευθύνομαι σε απλούς οπαδούς και/ή ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΛΑΕ για να τους κάνω την απλή ερώτηση: πώς βλέπετε τη σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ; Απευθύνομαι και σε οπαδούς και/ή ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής για να τους κάνω την απλή ερώτηση: πώς βλέπετε τη σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ;

Εμπρός, τα σχόλια είναι ανοιχτά και ελεύθερα (εκτός από τα υβριστικά).

d.fyssas@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ