Πολιτικη & Οικονομια

Βόρεια Κορέα: Πιθανολογείται έκτη πυρηνική δοκιμή

Ενώ ο Τραμπ στέλνει αρμάδα και απειλεί 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
349642-725598.jpg

Οξύνεται συνέχεια η ένταση στην κορεάτικη χερσόνησο, καθώς πιθανολογείται ότι προετοιμάζεται η έκτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και μια μεγάλη αρμάδα των ΗΠΑ προσεγγίζει την περιοχή. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να γιορτάσει την 105 επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της, εθνική εορτή που συχνά συνοδεύεται από επιδείξεις στρατιωτικής ισχύος.

Λεπτομερέστερα, το ερευνητικό κέντρο "38 North", που παρακολουθεί δορυφορικά την πυρηνική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας, έχει καταγράψει συνεχιζόμενη κινητικότητα κοντά στο μονάδα δοκιμών Πούγκιε-ρι, στην ανατολική ακτή. Αυτό ίσως δείχνει προετοιμασίες για νέα πυρηνική δοκιμή, την έκτη στην ιστορία της χώρας.

Ο κληρονομικός κομμουνιστής δικτάτορας της Βόρειας Κορέας κ. Κιμ Γιόνγκ-ουν έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να δοκιμάσει διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο. Αν αυτό γίνει, σημαίνει ότι θα μπορεί να πλήξει το έδαφος και των ηπειρωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν σύμμαχο τη Νότια Κορέα. 

Από την άλλη:

  • Ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Ντόναλντ Τραμπ έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να αναλάβει μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες για να αντιμετωπίσει το βορειοκορεατικό πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα
  • Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κ. Ρεξ Τίλερσον είπε πως οι πυραυλικές επιθέσειςτων ΗΠΑ κατά της Συρίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και από τη Βόρεια Κορέα
  • Αμερικάνικη αρμάδα με επικεφαλής αεροπλανοφόρο έχει πλησιάσει πολύ στην περιοχή 
  • Οι ΗΠΑ επίσης εξετάζουν πλήθος αυστηρών κυρώσεων σε βάρος του Βορρά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ