- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τούνελ «Νίκος Τεμπονέρας»: Τι λέει ο γιος Διονύσης
Ο Νίκος Τεμπονέρας «δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες» (Σ.Σ. υπονοείται η κυβέρνηση, η οποία και βάφτισε έτσι ένα από τα νέα τούνελ της εθνικής οδού, κοντά στην Πάτρα), από την άλλη το συγκεκριμένο όνομα αποτελεί «φόρο τιμής» για τους συνεχιστές του. Αυτή είναι η τοποθέτηση του κ. Διονύση Τεμππονέρα, γιού του δολοφονημένου Νίκου, όπως εκφράστηκε με ανάρτηση στο fb.
Το κείμενο:
«Ο Νίκος Τεμπονέρας σε όλη την πορεία της ζωής του "άνοιγε δρόμους". Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του για δημοκρατία, ελευθερία, δημόσια δωρεάν παιδεία, δεν δίστασε να βάλει το κεφάλι του μπροστά στα παρακρατικά λοστάρια του φασισμού και να λάβει θέση ανάμεσα στους λαϊκούς αγωνιστές της Νεοελληνικής Ιστορίας. Ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έχει πολιτικούς ιδιοκτήτες, δεν τους χρειάστηκε ποτέ. Το όνομά του θα συνεχίσει να αντηχεί στους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για δουλειά, γνώση, αξιοπρεπή ζωή. Τα εγκαίνια της σήραγγας με το όνομά του, αποτελούν φόρο τιμής όλων εκείνων, όσων θα συνεχίσουν να πιάνουν το νήμα από εκεί που το άφησε ο αγωνιστής δάσκαλος, μνημείο πάλης και αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί».
Υπενθυμίζεται ότι ο 37άχρονος Νίκος Τεμπονέρας, ακροαριστερός μαθηματικός στην Πάτρα, δολοφονήθηκε το 1991 από το Γιάννη Καλαμπόκα, στέλεχος της τοπικής ΟΝΝΕΔ, στη διάρκεια επεισοδίων με επίκεντρο μια κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα Βουδ. Ο Καλαμπόκας εξέτισε, γι΄ αυτό το λόγο, μακρόχρονη ποινή φυλάκισης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελικά, πότε καταβάλλεται από τον εργοδότη;
Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση
Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Παρατείνεται για το 2026 η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές
«Ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία»
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων και εκκαθαριστικά με μειώσεις φόρων - Ποιοι κερδίζουν από ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια
Τι ισχύει για τις δωρεάν μετακινήσεις
«Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική προτεραιότητα, που μπορεί να γίνει πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούχοι α21 δεν θα πληρωθούν την πρώτη δόση
Ποιοι το δικαιούνται, πού γίνεται η αίτηση
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιρανών στην Ελλάδα περιγράφει τη ζωή υπό το θεοκρατικό καθεστώς
Η κατάθεση στην εν εξελίξει δίκη του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι πρέπει να προσέξουν
«Δεν είναι πρόθεση μας να εμπλακούμε στον πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ποιοι άνεργοι το παίρνουν ολόκληρο
«Συμμετέχουμε στις "Ασπίδες" στην Ερυθρά Θάλασσα»
Πλεύρης: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούργκας για ανήλικα στην Ελλάδα
Μέχρι πότε πρέπει να έχει πληρωθεί στον εργαζόμενο
Οι σύντροφοι κοροϊδεύουν τις θεούσες, αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σε πολλά.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.