- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νίκος Παππάς επιμένει ότι οι «Podemos» δεν χρηματοδοτήθηκαν από τη Βενεζουέλα
Με δημοσίευμα του ο «Ελεύθερος Τύπος» επιχειρεί αν τον διαψεύσει
Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης στον «Ελεύθερο Τύπο», επικαλούμενος μαρτυρίες και ντοκουμέντα, η υπόθεση για τους Podemos παραμένει ανοιχτή για τις Αρχές τόσο στην Ισπανία όσο και στη Βενεζουέλα, διαψεύδοντας ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του κ. Νίκου Παππά.
Επιπλέον, αποδεικνύεται πως ο ισχυρισμός του κ. Νίκου Παππά ότι ο Ισπανός δημοσιογράφος που είχε δημοσιεύσει την υπόθεση με την πιθανή χρηματοδότηση των Podemos από τη Βενεζουέλα, καταδικάστηκε και πλήρωσε πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ, είναι παντελώς αναληθής.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα, όμως, αυτός που καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 20 χιλιάδων ευρω είναι ένας Ισπανός δημοσιογράφος ο οποίος εξύβρισε τον Ιγκλέσιας.
Μια υπόθεση που προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την κατηγορία για πιθανή χρηματοδότηση των Podemos από τη Βενεζουέλα.
Παρά τις μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα η Δικαιοσύνη στην Ισπανία δεν άσκησε διώξεις επειδή παρ’ ότι η χρηματοδότηση στους ιδρυτές των Podemos από τη Βενεζουέλα επιβεβαιώθηκε, αυτή έγινε λίγο πριν ιδρύσουν το κόμμα, μέσω ενός ινστιτούτου, και δεν αποδείχθηκε ότι τα χρήματα αυτά κατέληξαν στα ταμεία του κόμματος.
Τι αποκαλύπτει ο Ισπανός δημοσιογράφος της ABC
Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία στον «Ελεύθερο Τύπο» του Ισπανού δημοσιογράφου Χαβιέρ Τσικότε, της εφημερίδας ABC, ο οποίος πρώτος αποκάλυψε το θέμα με την χρηματοδότηση των Podemos από το καθεστώς της Βενεζουέλας.
Όπως εξηγεί ο κ. Τσικότε, το καθεστώς της Βενεζουέλας χρηματοδοτούσε τους ιδρυτές των Podemos μέσω ενός ινστιτούτου (CEPS) που παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη στον Τσάβες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι ιδρυτές των Podemos συνολικά πήραν από τη Βενεζουέλα περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Νίκος Παππάς, απαντώντας την Παρασκευή στη Βουλή, στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό, για το πολύκροτο ταξίδι στη Βενεζουέλα, επανέλαβε ότι υπάρχει ένα «αφήγημα της άκρας Δεξιάς» ότι «η Αριστερά στην Ευρώπη χρηματοδοτείται με σκοτεινό τρόπο από τη Βενεζουέλα».
Τα ίδια είχε υποστηρίξει και πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική του συνέντευξη («Έψιλον»), όπου μάλιστα είχε αποκαλέσει τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη «ψεύτη», επειδή είχε αναφέρει το θέμα της πιθανής χρηματοδότησης των Podemos από τη Βενεζουέλα.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
«Το Ιπποκράτειο είναι η πρώτη αιχμή του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τη μετανάστευση με κανόνες, διακρίνοντας όσους δικαιούνται προστασία από όσους όχι
«Η ΑΙ δεν έχει αξίες. Δεν έχει κοινωνική συνείδηση. Δεν έχει αίσθηση δικαιοσύνης», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις «συνιστώσες»
«Η Ελλάδα προστάτεψε τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας σε ενδεχόμενες απειλές από Ανατολάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ενός συνεκτικού προγραμματικού οράματος για μια Ελλάδα πιο δίκαιη και πιο πράσινη» δήλωσε ο πρώην ευρωβουλευτής
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.