Πολιτικη & Οικονομια

«13 σύνταξη» και για τον υπουργό Νίκο Τόσκα

Η αντίδρασή του όταν έμαθε ότι πήρε το βοήθημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348633-723708.jpg
ΑΠΕ

Μεγαλώνει η λίστα με τα ονόματα βουλευτών που έλαβαν το βοήθημα με το παρατσούκλι «13η σύνταξη», παρά την υψηλή τους αποζημίωση.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι ένας από τους χαμηλοσυνταξιούχους που πήραν το έκτακτο βοήθημα, είναι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ως συνταξιούχος στρατιωτικός. 

Στελέχη του γραφείου του υπουργού επιβεβαίωσαν την είδηση, αναφέροντας ότι αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι έλαβε το επίδομα των 300 ευρώ επικοινώνησε με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και το επανακατέθεσε στον ΕΦΚΑ. 

Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν δηλώσει - μέχρι σήμερα - πως έλαβαν την 13η σύνταξη. Πρόκειται για το Μάκη Μπαλαούρα, που το επέστρεψε στο συνδικαλιστικό σωματείο της Τραπέζης της Ελλάδος όπου δούλευε, τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, το Γιώργο Ντζιμάνη και το Γιώργο Ακριώτη. Από τη Νέα Δημοκρατία τη «13η σύνταξη» έλαβαν οι Γεράσιμος Γιακουμάτος και Σάββας Αναστασιάδης..

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι βουλευτές που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, είναι τουλάχιστον 30, όμως ακόμα δεν έχουν δηλώσει δημοσίως πως το έλαβαν, αν το επέστρεψαν - και πού.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ