- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής από το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα προς τους συνέδρους, αρχίζει σήμερα Πέμπτη, 30 του Μάρτη στις 10 το πρωί, το 20ό συνέδριο του ΚΚΕ, οι εργασίες του οποίου γίνονται στο μέγαρο του κόμματος, στον Περισσό, και θα λήξουν στις 2 του Απρίλη.
Ο σημερινός "Ριζοσπαστης", όργανο του ΚΚΕ, γράφει για το θέμα, ανάμεσα στ' άλλα:
- "Το 20ό Συνέδριο ξεκινάει, λοιπόν, σήμερα με τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει άλλον ένα σημαντικό κρίκο στην προσπάθεια για την ισχυροποίηση του Κόμματος, για την ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος και το στέριωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας. Οι αποφάσεις του θα καθορίσουν τη δράση χιλιάδων μελών και φίλων μας για τα επόμενα χρόνια, για να γίνει πράξη το σύνθημά του: «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό».
- Για να υποδεχθούμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματός μας με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, με Οργανώσεις και χιλιάδες μέλη στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στους κλάδους στρατηγικής σημασίας, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ταξικής πάλης.
- Επιβεβαιώνουν ότι η στρατηγική του Κόμματος είναι η απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και ότι η αποφασιστική προώθηση αυτής της στρατηγικής είναι προϋπόθεση για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και θάρρος, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
- Τα μέλη του ΚΚΕ υποδέχονται το 20ό Συνέδριο με επαναστατική αισιοδοξία και πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων που έχουν να εκπληρώσουν. Με τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη ότι παρά το προσωρινό πισωγύρισμα της ιστορίας, το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη, στην πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, που μπορεί και θα οικοδομήσει τη δική της κοινωνία: Το σοσιαλισμό - κομμουνισμό".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Τι απαντούν πηγές στα σενάρια για παράταση
«Βάλαμε μπροστά τις δημοσκοπήσεις και αφήσαμε μετά τα πρόσωπα και τις πολιτικές» δήλωσε η βουλεύτρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.