Πολιτικη & Οικονομια

Απίστευτη αποκάλυψη: Συνταξιούχος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την «13η σύνταξη»!

Ενώ έχει μισθό που ξεπερνά τις 5.000 ευρώ!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλευτής-Σύνταξη

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel, σύμφωνα με την οποία βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος   πήρε τη «13η σύνταξη» που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβρη.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, πήρε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους λάμβαναν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. «Έχουμε στα χέρια μας τα έγγραφα με την αλληλογραφία μεταξύ του βουλευτή και του συνδικαλιστικού του φορέα, στην οποία ο ίδιος ουσιαστικά λέει ότι θα πάρει το επίδομα» ανέφερε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης.

Δεν τίθεται ηθικό θέμα για τον βουλευτή, αφού ο ίδιος λέει, πως θα το διαθέσει στο ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού του φορέα.

Ωστόσο, το ερώτημα που προκύπτει είναι άλλο σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, παίρνοντας ως παράδειγμα τον συγκεκριμένο βουλευτή αποδεικνύεται ότι ενδεχομένως χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν το δικαιούνταν έλαβαν τον χριστουγεννιάτικο μποναμά Τσίπρα.

Όπως μεταδόθηκε για τον συγκεκριμένο βουλευτή, έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης αφού παίρνει την παχυλή βουλευτική αποζημίωση των 5-6.000 ευρώ. Όμως ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλλε  στους ασφαλισμένους του ένα επικουρικό βοήθημα όχι μεγάλο, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται .

Συνεπώς,  το  σύστημα  που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν το βοήθημα, διαβάζει τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, και δεν «βλέπει» ότι αυτές αποτελούν ένα μικρό τμήμα μιας μεγάλης σύνταξης! Έτσι,  τέτοιο επίδομα μπορεί να έχουν πάρει χιλιάδες που δεν το δικαιούνταν και έχει ανασταλεί το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους επειδή έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ