- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η πρώτη αντίδραση του Μαξίμου στην παραίτηση Ράικου
Τι διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι
«Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά», σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικοί κύκλοι.
Επίσης τονίζουν: «Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος».
Να θυμίσουμε ότι την παραίτησή της από την Εισαγγελία Διαφθοράς υπέβαλε αιφνιδιαστικά η Ελένη Ράικου, κάνοντας σαφείς καταγγελίες για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα.
Συγκεκριμένα, η κα Ράικου παραιτήθηκε από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με ένα 4σέλιδο κείμενο στο οποίο καταγγέλλει σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που έχουν θορυβηθεί και πλήττονται, όπως αναφέρει, από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».
Η αιφνίδια παραίτησή της, όπως σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο έγγραφό της προκλήθηκε από διαφημιστικό σποτ κυριακάτικης εφημερίδας (Documento), το οποίο θεωρεί συκοφαντικό, ανυπόστατο και «ότι υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα».
Η εισαγγελική λειτουργός σύμφωνα με την ίδια πηγή στο τετρασέλιδο έγγραφο της το οποίο απευθύνει προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την άμεση αντικατάστασή της, καταγγέλλει ότι «έχει στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας (Nοvartis) και όχι μόνο».
Η κυρία Ράϊκου αφήνει αιχμές, ότι τα συμφέροντα που βάλλουν εναντίον της και τα οποία, όπως υποστηρίζει, υποκρύπτονται πίσω από το συκοφαντικό δημοσίευμα, δρουν ανενόχλητα και με άνωθεν καλύψεις, καθώς όπως αναφέρει ότι η ίδια «δεν αισθάνεται ότι απολαμβάνει της θεσμικής προστασίας που δικαιούται» και ως εκ τούτου ζητά την άμεση αντικατάστασή της.
Στο έγγραφο της μεταξύ άλλων δηλώνει ότι ζητά την άμεση αντικατάστασή της, γιατί αρνείται όπως λέει, «να μετατραπεί σε "Ιφιγένεια" στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή, δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική της εξόντωση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνας της».
Στο έγγραφό της επίσης η εισαγγελική λειτουργός αναφέρεται στα σημαντικά ευρήματα των ερευνών για την υπόθεση της Nοvartis, και σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνει, ότι τις τελευταίες ημέρες η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε άμεσο χρηματισμό μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων (κυρίως γιατρών δημοσίων νοσοκομείων) που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία με σημαντικά ποσά και ότι διαπιστώθηκε ότι από τον ίδιο λογαριασμό χρηματικά ποσά εισέπρατταν και νομικά πρόσωπα που χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να δίδονται μίζες με τελικούς αποδέκτες άλλους κρατικούς αξιωματούχους.
Η κυρία Ράικου σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εκτιμά, ότι είναι πιθανή η ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, και σημειώνει πως ως τώρα έχουν εντοπιστεί μίζες 28 εκατ. ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει την υπόθεση ως «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».
Στη συνέχεια αναφέρεται επί μακρόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε διαφημιστικό σποτ εβδομαδιαίας εφημερίδας (Documento), στο οποίο προβάλλεται δημοσίευμα το οποίο η ίδια χαρακτηρίζει συκοφαντικό και ότι υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα, στο οποίο γίνεται αναφορά για ενέργειες συγκάλυψης του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και του Γιάννου Παπαντωνίου από την Εισαγγελία Διαφθοράς και γίνεται επίκληση αναφοράς συγκεκριμένης ανακρίτριας.
Η Ελένη Ράικου διεξοδικά αναφέρεται σε ενέργειες της ιδίας και της υπηρεσίας της κατά του Γιάννου Παπαντωνίου και του Θωμά Λιακουνάκου, και χαρακτηρίζει τα αναφερόμενα σε βάρος της ως υποβολιμαία, ενώ παραθέτει συγκεκριμένες διώξεις σε βάρος των δύο αυτών προσώπων και στοιχεία για την αποκάλυψη των υποθέσεων για τις οποίες είχαν ερευνηθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.