- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ: Δεν θα συναινέσουμε σε 4ο Μνημόνιο - Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα
Ξεκαθαρίζει τη θέση του για τη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών
«Δεν θα ψηφίσουμε τα επώδυνα μέτρα, όποτε και αν η κυβέρνηση τα φέρει στη Βουλή». «Δεν θα συναινέσουμε σε μια συμφωνία, ουσιαστικά 4ου Μνημονίου, που δεσμεύει με απαράδεκτους όρους τη χώρα για πολλά χρόνια.
Γιατί η αποδοχή απαράδεκτων υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων υπονομεύει την Ανάπτυξη και εγκλωβίζει την Ελλάδα στο επικίνδυνο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα».
Με αυτή τη βασική εκτίμηση, η οποία είναι η κατακλείδα σε εκτενές σημείωμα του τομέα Επικοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφή τη στάση που θα κρατήσει για τη συμφωνία που θα κλείσει η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η τακτική της κυβέρνησης είναι «ένα επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σίριαλ της “περήφανης διαπραγμάτευσης”, που επιβεβαιώνει τη πρόβλεψή ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για “συμφωνία” που θα έχει χαρακτηριστικά “παράδοσης ηττημένου”, μέσα στους επόμενους μήνες, με νέα επώδυνα μέτρα εις βάρος των πολιτών και αλυσοδένοντας τη χώρα με δεσμεύσεις για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια».
Επίσης υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει και πάλι “πολιτική λύση”, φθάνοντας στο σημείο να αναγνωρίζει “ελαφρυντικά” στον κ. Σόιμπλε για την συντηρητική πολιτική της μακροχρόνιας λιτότητας, που αυτός και οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι επέβαλλαν στην Ευρώπη, ενώ διαμαρτύρεται, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κατηγορώντας τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές ότι “αφήνουν το ΔΝΤ να αλωνίζει στην Ευρώπη”. Ξεχνώντας ότι ήταν αυτός και ο κ. Τσακαλώτος, που με επιστολή τους το «προσκάλεσαν» να συμμετάσχει στο τρίτο και επαχθέστερο Μνημόνιο, στο οποίο οι ίδιοι οδήγησαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.