- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Σόιμπλε απασφάλισε: Και η Ελλάδα έχει συμφωνήσει η συζήτηση για το χρέος να πάει μετά το 2018 (video)
«Η ερώτηση για το Grexit απευθύνεται στην ελληνική πολιτική σκηνή»
Έμμεση κριτική στην Αθήνα για μη τήρηση των συμφωνηθέντων άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών.
Πάντως ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα κλείσει η αξιολόγηση, λέγοντας πως «η αποστολή των θεσμών συνεχίζεται, είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί», ενώ ταυτόχρονα σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 για Grexit απάντησε: «Η ερώτηση για το Grexit απευθύνεται στην ελληνική πολιτική σκηνή, ξέρετε ότι οι κανόνες για την ευρωζώνη είναι ξεκάθαροι».
«Είναι θέμα για το οποίο αποφασίζει η Ελλάδα, αλλά εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα», τόνισε επίσης ασκώντας κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.
«Και αν παρουσιάζονται δυσκολίες, τότε θα διαπραγματευτούμε ξανά εκ νέου, αλλά χωρίς και δικές της προσπάθειες, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει», συμπλήρωσε ο Σόιμπλε.
Ο Σόιμπλε έριξε και «φαρμακερά βέλη» στην Αθήνα, λέγοντας ότι «άλλα συμφωνούν στα Eurogroup και άλλα πράττουν».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση για το χρέος πριν από το 2018 ή τουλάχιστον πριν από τις γερμανικές εκλογές. Πρόσθεσε δε ότι σε αυτό έχει συμφωνήσει η Ελλάδα στα Eurogroup και τόνισε ότι ήδη εφαρμόζονται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Τα δε μεσοπρόθεσμα μέτρα δεν είναι του παρόντος αλλά θα συζητηθούν, σύμφωνα με τη συμφωνία στο Eurogroup το Μάιο του 2015, μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το 2018. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που η Ελλάδα «παρά τις προσδοκίες» θα έχει επιπλέον δανειακές ανάγκες. Επ' αυτού επικρατεί διάσταση απόψεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Οι ενδοιασμοί του Ταμείου οδήγησαν άλλωστε στην ψήφιση προληπτικών μέτρων από την ελληνική βουλή που θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το 2018, αν η Ελλάδα δεν πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.