- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κυβέρνηση Τραμπ τοποθετείται πρώτη φορά για την Ελλάδα: Είναι πρόβλημα της Ευρώπης
Κάλυψη στη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ
Την πρώτη επίσημη τοποθέτησή της για την ελληνική κρίση έκανε η κυβέρνηση Τραμπ από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε στα τέλη Ιανουαρίου την προεδρία των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal υποστήριξε ότι η ελληνική κρίση είναι κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκό πρόβλημα, επαναλαμβάνοντας στην ουσία ό,τι έλεγε ο Ντόναλντ Τραμπ προεκλογικά.
Βέβαια, διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους Ευρωπαίους εταίρους τους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, προφανώς τον πρώτο λόγο για το ζήτημα, τον έχουν οι Ευρωπαίοι.
Επί της ουσίας ο Μνούσκιν ευθυγραμμίζει με αυτόν τον τρόπο την Ουάσιγκτον με τις θέσεις του ΔΝΤ ζητώντας από τον Διεθνή Οργανισμό να κρατήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, υποστηρίζει η WSJ, συνδυάζοντας αυτές τις δηλώσεις με τη συζήτηση του Αμερικανού υπουργού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη.
Η νέα αμερικανική κυβέρνηση, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ, το οποίο αντιμετωπίζει πιέσεις από την Γερμανία να στηρίξει το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με νέα χρηματοδότηση.
Η WSJ παρατηρεί πως αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη για τη στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Ευρωζώνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.