- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλευτές ΝΔ: Να ανασυσταθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ
Με το επιχείρημα πως η κατάργησή της οδήγησε σε «έξαρση της εγκληματικότητας»
Επίκαιρη ερώτηση για την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με το επιχείρημα πως η κατάργησή της οδήγησε σε «έξαρση της εγκληματικότητας», κατέθεσαν δέκα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Μετά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, για την εγκληματικότητα, οι βουλευτές θέτουν ζήτημα για την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, επισημαίνοντας πως συγκροτήθηκε το 2009 ως απάντηση της ΕΛΑΣ στην έξαρση μιας σειράς καταδρομικών επιθέσεων από κουκουλοφόρους σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικά τμήματα.
Σημειώνουν επίσης πως στη συνείδηση των πολιτών η δραστηριότητά της καταγράφηκε ως ιδιαιτέρως αποτελεσματική, ενώ η επιτυχία της ήταν τέτοια, που συγκέντρωσε τη μήνη όλων όσων ήθελαν να καταστρέφουν χωρίς φόβο.
Κι αντί η ομάδα ΔΕΛΤΑ να ενισχυθεί, καταργήθηκε-σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές-με αποτέλεσμα τη δραματική έξαρση των επεισοδίων, με δεκάδες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και γραφεία πολιτικών κομμάτων, με τελευταία αυτή εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ: καταδρομικές επιδρομές σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, εφόδους περιθωριακών ομάδων σε διάφορες εγκαταστάσεις και οχήματα μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι και ένοπλη διαδήλωση στους δρόμους των Εξαρχείων.
Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές καλούν τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να λάβει υπόψη του τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ ευνόησε την έξαρση της εγκληματικότητας και να την ανασυστήσει.
Στην περίπτωση άρνησης του κ. Τόσκα, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να πληροφορηθούν εάν υπάρχει σχέδιο αναχαίτισης της δράσης των ανεξέλεγκτων ομάδων που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία, και κυρίως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα επικυρωτικά μηχανήματα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για κρίση στον πρωτογενή τομέα και για πελατειακές πρακτικές
«Τόσο η Αριστερά όσο και η Εκκλησία πορεύονται με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Αναμένουν απαντήσεις από τη Ryanair – Πιέσεις σε κυβέρνηση και Fraport για λύση
«Βιασύνη και προχειρότητα», λένε από τη ΝΔ
Ο ΥΠΕΞ υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιορδανίας στη γεωπολιτική σταθερότητα
Η πλευρά Γερουλάνου ζητά όρια στη διεύρυνση, με αιχμές για επιστροφές στελεχών
Ο υπουργός εξήρε την ομάδα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για το έργο της στη μείωση του χρέους
Το δικαστήριο έκρινε νόμιμη την επαναγορά και ορθό τον υπολογισμό της τιμής εξαγοράς
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στα σεμινάρια του ΠΟΥ για την ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα
Ποιοι εξαιρούνται από τον ηλικιακό «κόφτη» των 65 ετών
Σαφές μήνυμα συνεργασίας από Ελλάδα, Κύπρο και Ιορδανία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα και σκληρή αντιπαράθεση με ΝΔ, με αιχμές για διαφθορά
Στα 2,08 ευρώ/λίτρο η μέση τιμή της απλής στα βενζινάδικα
Ας μην απορούν γιατί είναι κολλημένη η βελόνα, γιατί έγινε σταρ η Καρυστιανού και γιατί ο Μητσοτάκης είναι με απόσταση ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Η υπουργός Εργασίας απάντησε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της η πρώην υπουργός
Αυτό που προέχει για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η συγκρότηση μιας εικόνας «κρίσης» (με δίκαιες και άδικες κατηγορίες, λάσπη, υπονόμευση) από την οποία πρέπει για μία ακόμα φορά να διασωθούμε
Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί
Ψηφιακή επανάσταση στην κοινωνική ασφάλιση - Ενοποίηση δεδομένων, ταχύτερη απονομή συντάξεων και άμεση διασύνδεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.