- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Βενιζέλος: Κατηγορηματικά αντίθετος σε σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί»
Μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για το λαϊκισμό και τον λατινοαμερικανικό ποπουλισμό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε αντίθετος με οποιοδήποτε ενδεχόμενο σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του κοινού για το ενδεχόμενο προσέγγισης των δύο κομμάτων, δήλωσε σχετικά: «Διαφωνώ απολύτως. Θεωρώ ότι το επείγον ζήτημα για τη χώρα είναι να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα να αποκτήσει μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας όλων των πραγματικά ευρωπαϊκών και των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων.
Έχω πει ότι ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει, όπως τον είχαμε καλέσει να μετάσχει και το 2012. Δεν μπορεί όμως αρνούμενος να καθοδηγήσει ή να παρεμποδίσει τις εξελίξεις. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση που να έχει στρατηγική».
Παράλληλα, ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε τη χώρα όχι μόνο κατά την διετή διακυβέρνηση του αλλά και κατά το διάστημα που βρισκόταν στην αντιπολίτευση και σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λάθος να πιστεύει πως θα ωφεληθεί περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. «Δεν έχει καμία σημασία η διάκριση του σεναρίου Α, κλείσιμο αξιολόγησης και του σεναρίου Β, παράταση της αξιολόγησης για να περιμένουμε όλες τις εκλογές, μέχρι την αλλαγή στην καγκελαρία της Γερμανίας για να διαμορφώσουμε τους νέους συσχετισμούς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος δε σε ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε: «Το ζήτημα δεν είναι να δημιουργούμε εμείς αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της χώρας, η οποία αβεβαιότητα κατ’ αποτέλεσμα ενισχύει τη ΝΔ. Εγώ αρνούμαι να συμπράξω με μια πολιτική που ενισχύει τη ΝΔ και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχει ιστορική βάση και προοπτική μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, διαγραφομένης της ευθύνης για την περίοδο μέχρι το 2009. Δεν εμπιστεύομαι σε κανέναν την δικαίωση της προσπάθειας μας για την σωτηρία της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Ανδρέας Πανταζόπουλος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιάσων Πιπίνης, ο εκδότης και συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντόπουλος και ο ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου. Ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρώην υπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σημασία έχει να εξηγήσεις στον κόσμο πώς θα το κάνεις», τόνισε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
Οι τιμές στην Αττική και τη Δυτική Μακεδονία
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκιά» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών
«Ενισχύονται τα έσοδα του ασφαλιστικού, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι», τονίζει η Υπουργός
Η αναφορά στις τιμές των καυσίμων
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας
Τα ευρήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν πρώτοι χρήματα
« Τελικά στη ΔΕΘ τίναξα την μπάνκα στον αέρα ή ήμουν τσιφούτης;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι λέει για το κόμμα Σαμαρά και τη δική του πολιτική επιστροφή
Γιατί καθυστερούν οι τελικές αποφάσεις
Tη θέση ότι δεν υπάρχει μία ενιαία πολιτική τάση που οδηγεί ολόκληρη την Ευρώπη προς τα άκρα, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας
«Έκτοτε όποτε στριμώχνω κάποιον, μου πετάνε και για τα νανογιλέκα για να με ακυρώσουν» σημείωσε ο υπουργός Υγείας
«Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών ΤΝ και τεχνολογίας
Ένας στους δύο πολίτες εκφράζει φόβο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Αναφέρθηκε ότι το κέντρο προχωρούσε σε πλασμαφαίρεση
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.