- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος: Κατηγορηματικά αντίθετος σε σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί»
Μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για το λαϊκισμό και τον λατινοαμερικανικό ποπουλισμό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε αντίθετος με οποιοδήποτε ενδεχόμενο σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του κοινού για το ενδεχόμενο προσέγγισης των δύο κομμάτων, δήλωσε σχετικά: «Διαφωνώ απολύτως. Θεωρώ ότι το επείγον ζήτημα για τη χώρα είναι να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα να αποκτήσει μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας όλων των πραγματικά ευρωπαϊκών και των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων.
Έχω πει ότι ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει, όπως τον είχαμε καλέσει να μετάσχει και το 2012. Δεν μπορεί όμως αρνούμενος να καθοδηγήσει ή να παρεμποδίσει τις εξελίξεις. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση που να έχει στρατηγική».
Παράλληλα, ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβλαψε τη χώρα όχι μόνο κατά την διετή διακυβέρνηση του αλλά και κατά το διάστημα που βρισκόταν στην αντιπολίτευση και σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λάθος να πιστεύει πως θα ωφεληθεί περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη. «Δεν έχει καμία σημασία η διάκριση του σεναρίου Α, κλείσιμο αξιολόγησης και του σεναρίου Β, παράταση της αξιολόγησης για να περιμένουμε όλες τις εκλογές, μέχρι την αλλαγή στην καγκελαρία της Γερμανίας για να διαμορφώσουμε τους νέους συσχετισμούς» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος δε σε ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε: «Το ζήτημα δεν είναι να δημιουργούμε εμείς αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της χώρας, η οποία αβεβαιότητα κατ’ αποτέλεσμα ενισχύει τη ΝΔ. Εγώ αρνούμαι να συμπράξω με μια πολιτική που ενισχύει τη ΝΔ και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχει ιστορική βάση και προοπτική μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, διαγραφομένης της ευθύνης για την περίοδο μέχρι το 2009. Δεν εμπιστεύομαι σε κανέναν την δικαίωση της προσπάθειας μας για την σωτηρία της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Ανδρέας Πανταζόπουλος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιάσων Πιπίνης, ο εκδότης και συγγραφέας Πέτρος Παπασαραντόπουλος και ο ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου. Ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρώην υπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.