- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Συμφώνησαν Μέρκελ και Λαγκάρντ: Μένει το ΔΝΤ - για το 2018 πάει το χρέος
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Die Welt
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγες ημέρες η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.
Οι δύο ισχυρές γυναίκες συμφώνησαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και την παράλληλη μετάθεση του ζητήματος του χρέους για το 2018, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Όπως μεταδίδει ο Σκάϊ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κ. Λαγκάρντ υποσχέθηκε στη Γερμανίδα καγκελάριο πως θα στηρίξει το ελληνικό πρόγραμμα και δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό. Σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, συμφωνήθηκε να μην επανέλθει στην ατζέντα πριν από το 2018, δηλαδή αφότου παρέλθουν γερμανικές εκλογές.
Η DW γράφει ότι εάν αληθεύει η παραπάνω πληροφορία, το ΔΝΤ «αγοράζει» και πάλι χρόνο ενώ στο Βερολίνο εκτιμούν ότι η Ουάσιγκτον, όπου εδρεύει το Ταμείο, επιθυμεί να στηρίξει την κ. Μέρκελ εν όψει των εκλογών.
Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως οι δύο γυναίκες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και ότι η κ. Μέρκελ έχει ανοίξει στην κ. Λαγκάρντ τον δρόμο για μία δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Η διευθύντρια του Ταμείου «βλέπει» στο πρόσωπο της Μέρκελ ένα από τα λίγα στηρίγματα και γι' αυτό δεν επιθυμεί να είναι από τα εμπόδια πάνω στα οποία θα μπορούσε να σκοντάψει η Μέρκελ στο δρόμο προς την καγκελαρία.
Σύμφωνα με την DW, το ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και διαμηνύει ότι η στάση του είναι αμετάβλητη, επιμένοντας ότι χρειάζονται σκληροί όροι για την Ελλάδα και μια «ακριβή» ελάφρυνση χρέους για τους Ευρωπαίους εταίρους.
Τέλος, υπογραμμίζει ότι ΔΝΤ και Βερολίνο παίζουν και πάλι ως ομάδα, κάτι που έχει αντιληφθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έχει ρίξει τους τόνους.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην Αθήνα έχουν κατανοήσει πως δύσκολα θα υπάρξει και πάλι πολιτική στήριξη από τις ΗΠΑ −σε αντίθεση με την κυβέρνηση Ομπάμα−, τη στιγμή που ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος υποστηρικτής του κ. Τσίπρα, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διανύει τους τελευταίους μήνες της θητείας του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη -
Γιατί προχωρά σε έκτακτη πληρωμή ο ΟΠΕΚΑ
Ένα από τα βασικά μηνύματα της φετινής έρευνας είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσαρμόζονται γρήγορα
Το κάλεσμα που απηύθυνε στους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.