- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τζήμερος: «Απεργείς παρανόμως; Απολύεσαι» - με αφορμή τις στάσεις εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
«Δεκάδες χιλιάδες πραγματικοί εργαζόμενοι θα ταλαιπωρηθούν... για να κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής τα “βύσματα” των κομμάτων»
«Διπλές τρίωρες, δηλαδή εξάωρες στάσεις εργασίας κάνουν σήμερα και αύριο οι «εργαζόμενοι» στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς αιτήματα, έτσι για την κόντρα. Στην ανακοίνωσή τους λένε ότι δεν δουλεύουν, διαμαρτυρόμενοι για θέματα... υγιεινής, ασφάλειας και κατάστασης τροχαίου υλικού!» σημειώνει η Δημιουργία Ξανά σε ανακοίνωσή της.
Και συνεχίζει ως εξής: «Δεκάδες χιλιάδες πραγματικοί εργαζόμενοι θα ταλαιπωρηθούν στις μετακινήσεις τους, θα ξοδέψουν επιπλέον χρήματα από το υστέρημά τους, θα χάσουν χρόνο και η οικονομία θα ζημιωθεί, για να κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής τα “βύσματα” των κομμάτων που επειδή βολεύτηκαν σε μια ΔΕΚΟ νομίζουν ότι αποτελεί και ιδιοκτησία τους.
Εάν η "Δημιουργία, ξανά!" ήταν κυβέρνηση, όσοι συμμετείχαν στις στάσειςεργασίας ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ. Το τέρας του κρατικού συνδικαλισμού, το οποίο ΟΛΑ τα κόμματα εξέθρεψαν, καθιστά τη χώρα μη κυβερνήσιμη όσο καλές προθέσεις κι αν έχει μια κυβέρνηση. Πολλώ δε μάλλον όταν η σημερινή “κυβέρνηση” υπήρξε ο διαχρονικός θιασώτης κάθε “κινητοποίησης” των κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων, όσο παράλογα, αντικοινωνικά ή προσοδοθηρικά κι αν ήταν τα αιτήματά τους.
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει μια πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Ο νέος νόμος θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:
α) αυστηρότατο περιορισμό του εύρους των θεμάτων για τα οποία νομιμοποιούνται να απεργούν οι δημόσιοι λειτουργοί, β) νομιμοποίηση μιας απόφασης μόνο με το 50% +1 ψήφο των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ, γ) επιστροφή ΟΛΩΝ των συνδικαλιστών στην εργασία τους με κατάργηση κάθε απαλλαγής από αυτή δ) κατάργηση κάθε κρατικής παροχής (αμοιβής, σύνταξης, άδειας, οδοιπορικών) στους συνδικαλιστές ε) άσκηση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ εργασίας και, φυσικά, στ) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ χωρίς αποζημίωση σε οποιονδήποτε συμμετέχει σεπαράνομη απεργιακή κίνηση, όπως η σημερινή, και ταυτόχρονη αγωγή εναντίον του για ζημία που υπέστη το Δημόσιο, δηλαδή ο φορολογούμενος από την παρανομία του.
Αν δεν γίνουν αυτά, μια παρέα παράνομων θα μπορούν να παραλύουν τη Δημόσια Διοίκηση και τη χώρα όποτε τους καπνίσει ή όποτε τους διατάξει ο κομματικός πάτρωνάς τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.