- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ντάισελμπλουμ: Συζητάμε τα πρωτογενή πλεονάσματα, όχι την ελάφρυνση του χρέους
Ενόψει της κρίσιμης συνάντησης δανειστών - Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες δεν αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ειδικότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ απέρριψε τα σενάρια περί νέας ελληνικής κρίσης, υπογραμμίζοντας πως «οι διαβουλεύσεις έχουν πάρει αρκετό χρόνο, αλλά νομίζω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση». Ο ίδιος διευκρίνισε πως το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας.
Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται πως χθες δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg έκανε λόγο για συμβιβαστική πρόταση της Κομισιόν, η οποία προβλέπει τη νομοθέτηση μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ με ρήτρα ακύρωσης για το διάστημα μετά το 2018.
Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα το αν στην απογευματινή συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν επίσης ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Μπενουά Κερέ και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, θα παρευρεθεί και κάποιος εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.