- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολάκης: «Σκηνοθετημένες» οι κατσαρίδες της ΠΟΕΔΗΝ
Επίθεση κατά Γιαννακού για «καθημερινή προπαγάνδα»
«Όσο το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει και θα εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του, ο κος Γιαννάκος θα έχει το χρόνο να σκηνοθετεί κινηματογραφικές ταινίες με πρωταγωνιστές μια κατσαρίδα, μια απούσα μαξιλαροθήκη και ότι άλλο "γράφει" στην κάμερα της καθημερινής του προπαγάνδας», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για το βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ και την κινητοποίηση των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Πολάκης μίλησε ειρωνικά για τον όγκο της διαδήλωσης λέγοντας πως ήταν μια «μαζική κινητοποίηση 10 - 15 μελών της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία με μπροστάρη τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχάλη Γιαννάκο, κίνησαν για το Μέγαρο Μαξίμου....».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε πως οι συνδικαλιστές «εμποδίστηκαν από αστυνομικούς» έξω από το Μαξίμου και τους «ζητήθηκε να εξετασθεί το περιεχόμενο του πανό προκειμένου να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο».
Στη συνέχεια πενταμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Χ. Βερναδάκη και του έδειξε ένα βίντεο από ένα Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, για να αποδείξει την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και στο οποίο φαίνονται κατσαρίδες. «Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Κατσαρίδες κάνουν πάρτι στους τοίχους, σε θαλάμους Νοσηλείας. Κρεβάτια ασθενών που δεν διαθέτουν μαξιλαροθήκες!!!Τόσο καλά!!!», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Υγείας, ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία του 2016 είχε έσοδα 2,095 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: - Επιχορήγηση τακτικού προϋπολογισμού 1,156 δισ. ευρώ. - Μεταβιβάσεις ΕΟΠΥΥ 752 εκατ. ευρώ. - Ίδια έσοδα 77 εκατ. ευρώ. - Επιστροφή Claw Back 110 εκατ. ευρώ. Ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για το 2017 έχει ως εξής: - Έσοδα 2,136 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: - Επιχορήγηση τακτικού προϋπολογισμού 1,156 δισ. ευρώ. - Μεταβιβάσεις από ΕΟΠΥΥ 740 εκατ. ευρώ. - Ίδια έσοδα 90 εκατ. ευρώ. - Επιστροφή Claw Back 150 εκατ. ευρώ Το μέγιστο όριο δαπανών (έξοδα) για το 2016 ήταν 1,634 δισ. ευρώ, «ποσό το οποίο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ανήλθε στο 1,753 δισ. ευρώ» και για το 2017, 1,654 δισ. ευρώ, «έναντι 1,404 δισ. ευρώ που προβλεπόταν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλιο του 2014». Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης, ότι η χρηματοδότηση των Υγειονομικών Περιφερειών, για το 2016 ανήλθε στα 150 εκατ. ευρώ, αντί 112 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στο μεσοπρόθεσμο (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, 2014) και το ποσό των 150 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογισθεί και το 2017. Όσον αφορά τώρα στα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων για το 2016, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «προφανώς ο κος Γιαννάκος τα πολλαπλασιάζει με συντελεστή 3,6+.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα + ανεξόφλητα (οφειλές εντός τριμήνου) των νοσοκομείων έχουν ως εξής: - Δεκέμβριος 2015 - 1,202 δισ. ευρώ. - Δεκέμβριος 2016 - λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ, για τα οποία τα νοσοκομεία έχουν ταμειακό διαθέσιμο τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ και καθημερινά αποπληρώνουν οφειλές».
«Είναι προφανές πως όσα ″ευρηματικά″ πανό κι αν φτιάξουν, όσα μουλάρια κι αν επιστρατεύσουν, όσα μπαλόνια κι αν φουσκώσουν, ο κος Γιαννάκος και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι έχουν μείνει απελπιστικά μόνοι. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχουν αντιληφθεί πλήρως την προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωσή του και με περίσσεια ευσυνειδησίας, την στηρίζουν. Η μεγάλη πλειοψηφία των ιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού γνωρίζουν καλά το ρόλο που διαδραματίζουν διαχρονικά οι δήθεν συνδικαλιστές και τους έχουν απομονώσει», κατέληξε ο κ. Πολάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.