- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολάκης: «Σκηνοθετημένες» οι κατσαρίδες της ΠΟΕΔΗΝ
Επίθεση κατά Γιαννακού για «καθημερινή προπαγάνδα»
«Όσο το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει και θα εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του, ο κος Γιαννάκος θα έχει το χρόνο να σκηνοθετεί κινηματογραφικές ταινίες με πρωταγωνιστές μια κατσαρίδα, μια απούσα μαξιλαροθήκη και ότι άλλο "γράφει" στην κάμερα της καθημερινής του προπαγάνδας», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για το βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ και την κινητοποίηση των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Πολάκης μίλησε ειρωνικά για τον όγκο της διαδήλωσης λέγοντας πως ήταν μια «μαζική κινητοποίηση 10 - 15 μελών της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία με μπροστάρη τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχάλη Γιαννάκο, κίνησαν για το Μέγαρο Μαξίμου....».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε πως οι συνδικαλιστές «εμποδίστηκαν από αστυνομικούς» έξω από το Μαξίμου και τους «ζητήθηκε να εξετασθεί το περιεχόμενο του πανό προκειμένου να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο».
Στη συνέχεια πενταμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Χ. Βερναδάκη και του έδειξε ένα βίντεο από ένα Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, για να αποδείξει την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και στο οποίο φαίνονται κατσαρίδες. «Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Κατσαρίδες κάνουν πάρτι στους τοίχους, σε θαλάμους Νοσηλείας. Κρεβάτια ασθενών που δεν διαθέτουν μαξιλαροθήκες!!!Τόσο καλά!!!», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Υγείας, ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία του 2016 είχε έσοδα 2,095 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: - Επιχορήγηση τακτικού προϋπολογισμού 1,156 δισ. ευρώ. - Μεταβιβάσεις ΕΟΠΥΥ 752 εκατ. ευρώ. - Ίδια έσοδα 77 εκατ. ευρώ. - Επιστροφή Claw Back 110 εκατ. ευρώ. Ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για το 2017 έχει ως εξής: - Έσοδα 2,136 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: - Επιχορήγηση τακτικού προϋπολογισμού 1,156 δισ. ευρώ. - Μεταβιβάσεις από ΕΟΠΥΥ 740 εκατ. ευρώ. - Ίδια έσοδα 90 εκατ. ευρώ. - Επιστροφή Claw Back 150 εκατ. ευρώ Το μέγιστο όριο δαπανών (έξοδα) για το 2016 ήταν 1,634 δισ. ευρώ, «ποσό το οποίο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ανήλθε στο 1,753 δισ. ευρώ» και για το 2017, 1,654 δισ. ευρώ, «έναντι 1,404 δισ. ευρώ που προβλεπόταν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλιο του 2014». Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης, ότι η χρηματοδότηση των Υγειονομικών Περιφερειών, για το 2016 ανήλθε στα 150 εκατ. ευρώ, αντί 112 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στο μεσοπρόθεσμο (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, 2014) και το ποσό των 150 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογισθεί και το 2017. Όσον αφορά τώρα στα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων για το 2016, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «προφανώς ο κος Γιαννάκος τα πολλαπλασιάζει με συντελεστή 3,6+.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα + ανεξόφλητα (οφειλές εντός τριμήνου) των νοσοκομείων έχουν ως εξής: - Δεκέμβριος 2015 - 1,202 δισ. ευρώ. - Δεκέμβριος 2016 - λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ, για τα οποία τα νοσοκομεία έχουν ταμειακό διαθέσιμο τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ και καθημερινά αποπληρώνουν οφειλές».
«Είναι προφανές πως όσα ″ευρηματικά″ πανό κι αν φτιάξουν, όσα μουλάρια κι αν επιστρατεύσουν, όσα μπαλόνια κι αν φουσκώσουν, ο κος Γιαννάκος και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι έχουν μείνει απελπιστικά μόνοι. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχουν αντιληφθεί πλήρως την προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωσή του και με περίσσεια ευσυνειδησίας, την στηρίζουν. Η μεγάλη πλειοψηφία των ιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού γνωρίζουν καλά το ρόλο που διαδραματίζουν διαχρονικά οι δήθεν συνδικαλιστές και τους έχουν απομονώσει», κατέληξε ο κ. Πολάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.