- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολάκης: «Σκηνοθετημένες» οι κατσαρίδες της ΠΟΕΔΗΝ
Επίθεση κατά Γιαννακού για «καθημερινή προπαγάνδα»
«Όσο το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει και θα εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του, ο κος Γιαννάκος θα έχει το χρόνο να σκηνοθετεί κινηματογραφικές ταινίες με πρωταγωνιστές μια κατσαρίδα, μια απούσα μαξιλαροθήκη και ότι άλλο "γράφει" στην κάμερα της καθημερινής του προπαγάνδας», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για το βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ και την κινητοποίηση των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Πολάκης μίλησε ειρωνικά για τον όγκο της διαδήλωσης λέγοντας πως ήταν μια «μαζική κινητοποίηση 10 - 15 μελών της ΠΟΕΔΗΝ, τα οποία με μπροστάρη τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχάλη Γιαννάκο, κίνησαν για το Μέγαρο Μαξίμου....».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε πως οι συνδικαλιστές «εμποδίστηκαν από αστυνομικούς» έξω από το Μαξίμου και τους «ζητήθηκε να εξετασθεί το περιεχόμενο του πανό προκειμένου να επιτραπεί σε αντιπροσωπεία να εισέλθει στο κτίριο».
Στη συνέχεια πενταμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Χ. Βερναδάκη και του έδειξε ένα βίντεο από ένα Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής, για να αποδείξει την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και στο οποίο φαίνονται κατσαρίδες. «Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Κατσαρίδες κάνουν πάρτι στους τοίχους, σε θαλάμους Νοσηλείας. Κρεβάτια ασθενών που δεν διαθέτουν μαξιλαροθήκες!!!Τόσο καλά!!!», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης Οικονομικού του υπουργείου Υγείας, ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία του 2016 είχε έσοδα 2,095 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: - Επιχορήγηση τακτικού προϋπολογισμού 1,156 δισ. ευρώ. - Μεταβιβάσεις ΕΟΠΥΥ 752 εκατ. ευρώ. - Ίδια έσοδα 77 εκατ. ευρώ. - Επιστροφή Claw Back 110 εκατ. ευρώ. Ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για το 2017 έχει ως εξής: - Έσοδα 2,136 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται ως εξής: - Επιχορήγηση τακτικού προϋπολογισμού 1,156 δισ. ευρώ. - Μεταβιβάσεις από ΕΟΠΥΥ 740 εκατ. ευρώ. - Ίδια έσοδα 90 εκατ. ευρώ. - Επιστροφή Claw Back 150 εκατ. ευρώ Το μέγιστο όριο δαπανών (έξοδα) για το 2016 ήταν 1,634 δισ. ευρώ, «ποσό το οποίο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ανήλθε στο 1,753 δισ. ευρώ» και για το 2017, 1,654 δισ. ευρώ, «έναντι 1,404 δισ. ευρώ που προβλεπόταν από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλιο του 2014». Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης, ότι η χρηματοδότηση των Υγειονομικών Περιφερειών, για το 2016 ανήλθε στα 150 εκατ. ευρώ, αντί 112 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν στο μεσοπρόθεσμο (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, 2014) και το ποσό των 150 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογισθεί και το 2017. Όσον αφορά τώρα στα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων για το 2016, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «προφανώς ο κος Γιαννάκος τα πολλαπλασιάζει με συντελεστή 3,6+.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα + ανεξόφλητα (οφειλές εντός τριμήνου) των νοσοκομείων έχουν ως εξής: - Δεκέμβριος 2015 - 1,202 δισ. ευρώ. - Δεκέμβριος 2016 - λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ, για τα οποία τα νοσοκομεία έχουν ταμειακό διαθέσιμο τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ και καθημερινά αποπληρώνουν οφειλές».
«Είναι προφανές πως όσα ″ευρηματικά″ πανό κι αν φτιάξουν, όσα μουλάρια κι αν επιστρατεύσουν, όσα μπαλόνια κι αν φουσκώσουν, ο κος Γιαννάκος και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι έχουν μείνει απελπιστικά μόνοι. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχουν αντιληφθεί πλήρως την προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωσή του και με περίσσεια ευσυνειδησίας, την στηρίζουν. Η μεγάλη πλειοψηφία των ιατρών, των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού γνωρίζουν καλά το ρόλο που διαδραματίζουν διαχρονικά οι δήθεν συνδικαλιστές και τους έχουν απομονώσει», κατέληξε ο κ. Πολάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.