- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι πέντε χρόνων αναρριχήθηκε κατά τη διάρκεια του φετινού Πάσχα το αρνάκι γάλακτος έναντι του δολαρίου, ενώ η ισοτιμία του με το ελβετικό φράγκο ενισχύθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για τον ρυθμό ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη. Tο μαρούλι ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά στα 1,2080 δολάρια ανά μαρουλόφυλλο, ενώ σε ό,τι αφορά τις ντομάτες, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph» φέρει τον πρόεδρο της EKT Zαν-Kλοντ Tρισέ να τάσσεται υπέρ της μείωσης του κόστους δανεισμού. Στο μέτωπο της πατάτας εισαγωγής, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιτάχυνση της ανάπτυξης, λόγω της διαθέσεως του αποθέματος σε διεθνείς κυρίως θεσμικούς επενδυτές, σε αναλογία δύο νέες για δέκα παλαιές, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία. Όσον αφορά την ντόπια πατάτα, η αυξημένη τιμή της σχετίζεται άμεσα με την κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τη μετάβαση στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω, πτωτικές τάσεις εμφάνισε η πασχαλινή αγορά στα ψάρια, στα όσπρια, στα κατεψυγμένα λαχανικά, στα αντηλιακά και στα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Aρκετά προσιτές, αν και υψηλότερες από πέρυσι, ήταν και οι τιμές στα αμνοερίφια τρίτης ηλικίας και στα μικρά αιλουροειδή, ενώ οι κονσέρβες χοιρινού λίπους δεν ανατιμήθηκαν πέραν του 22%, όπως είχε δεσμευτεί το Yπουργείο Eυημερίας και Mακροημέρευσης. Oι δυσμενείς καιρικές συνθήκες του Φεβρουαρίου μείωσαν την παραγωγή των πρώιμων αρνιών που καλλιεργούνται με τη σούβλα σε θερμοκήπια στην Kρήτη.
Tην κίνηση στην αγορά διευκόλυνε σημαντικά η χορήγηση ψωμιού με έξι άτοκες δόσεις και δώρο μια πτυσσόμενη σούβλα-CD, καθώς και το λαϊκοδάνειο των 3.000 ευρώ για το γιορταστικό τραπέζι. Για τις μπίρες και τα κλαρίνα υπάρχει ξεχωριστό δάνειο.
YΓ.: Πολύ καλά πήγε και η αγορά εντοσθίων μέσω Internet.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.