- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μαξίμου κατά Financial Times: Βλέπει «πολιτική σκοπιμότητα» πίσω από το άρθρο
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κτυπά τους θεσμούς της χώρας ή ανατρέπει τα οργανωμένα συμφέροντα;»
Ακόμη και «πολιτική σκοπιμότητα» βλέπει πίσω από άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, καθώς όπως τονίζει, δεν αναφέρει τίποτε θετικό στον καθημερινό αγώνα της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς.
To θέμα των FT είχε τίτλο «Ελλάδα: Ζήτημα Ανεξαρτησίας», με υπότιτλο «Πλήττει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανεξαρτησία θεσμών και αρχών ή καταλύει κατεστημένα συμφέροντα;» και αναφέρεται σε διάφορες υποθέσεις που έφεραν αντιμέτωπη την κυβέρνηση Τσίπρα με πρώην και νυν θεσμικούς παράγοντες όπως ο πρώην διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι FT αναφέρονται διεξοδικά στο ζήτημα της Τράπεζας Αττικής, σημειώνοντας ότι θεωρείται σημαντική από την κυβέρνηση, καθώς «έγινε προσπάθεια μέσω της τράπεζας να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού καναλιού, η οποία δεν τελεσφόρησε». Γίνεται παράλληλα λόγος για προσπάθεια εξωθεσμικής παρέμβασης της κυβέρνησης, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ, για διορισμό φιλικής διοίκησης στην Τράπεζα, σε σύγκρουση με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου, σχετικά με την έρευνα που είχε γίνει στο γραφείο της προ μηνών, καθώς και του κ. Γεωργίου για τις έρευνες της Δικαιοσύνης, στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομά του, σχετικά με τα μεγέθη του ελλείμματος την εποχή που η Ελλάδα εισήλθε για πρώτη φορά στον μηχανισμό στήριξης.
Γίνεται τέλος εκτενής αναφορά στη σύγκρουση κυβέρνησης - Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Και συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου:
«Εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Εξάλλου, «για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις.
Τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν»
Αποτελέσματα που, ως φαίνεται, ενοχλούν κάποιους, ή όπως αναφέρει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια.
Αυτό όμως που», συνεχίζει το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου, «προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα. Οι πολίτες όμως έχουν κρίση!».
Επικουρικά, από το γραφείο Τύπου υποστηρίζουν πως «οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης…».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.