- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαμηλές οι προσδοκίες από το Eurogroup – Για Ιανουάριο πάει η συμφωνία
Τι δήλωσαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσερχόμενοι στη συνεδρίαση
Το σημερινό Eurogroup δεν αναμένεται να καταλήξει σε μία τελική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Η απόφαση σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο θα μεταφερθεί για τον Ιανουάριο, μεταδίδει η «Καθημερινή».
Παρά την πρόοδο που έγινε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους εκπροσώπους των θεσμών όσον αφορά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», το «αγκάθι» της διαπραγμάτευσης είναι ο καθορισμός των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά τη λήξη του προγράμματος, όπου οι Ευρωπαίοι ζητούν να παραμείνει στο 3,5% του ΑΕΠ ετησίως για μια μεσοπρόθεσμη περίοδο μετά το 2018.
Αντίθετα το ΔΝΤ θεωρεί το στόχο αυτό ανέφικτο και ζητάει από τους Ευρωπαίους είτε να προχωρήσουν σε μια γενναία μείωση του χρέους, είτε η Ελλάδα να δεσμευθεί σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2019.
Το θέμα αυτό θα συζητηθεί σήμερα, ενώ η εκτίμηση είναι πως δεν θα κλείσει.
Σχετικά με την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε το πρωί προσερχόμενος στο συνεδρίαση ότι δεν θα υπάρξει συνολική συμφωνία, αλλά θα εξεταστούν όλα τα ανοικτά θέματα.
Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στάθηκε ιδιαίτερα στα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και στο δημοσιονομικό, διαβεβαιώνοντας ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, το ίδιο θα κάνουν και οι Ευρωπαίοι σε σχέση με το χρέος.
Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, είπε ότι αναμένεται σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα σε σχέση με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ενώ θα γίνει, όπως είπε και μια γενικότερη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους. «Είναι σημαντικό να στηρίξουμε την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει ότι θέλει να μείνει στην ΕΕ και στο ευρώ, ενώ η Ευρώπη πρέπει να είναι σταθερή και είναι σταθερή γιατί η Ελλάδα παρέμεινα τελικά στην Ευρώπη», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Νέο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο πλαίσιο που ενσωματώνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το 44% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 45% διαφωνεί
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.