- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Κυβερνητικές πηγές: Θα συνεχιστούν τα ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής
Ο Ραούλ Κάστρο μίλησε με τον Τσίπρα - τον ρώτησε για το γιο του Ερνέστο
Συναντήσεις με τέσσερις ηγέτες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, εκτός της κατ’ ιδίαν συζήτησης με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της εκδήλωσης προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα, ενώ κυβερνητική πηγή προϊδέασε «να περιμένουμε τη συνέχεια, με τα ταξίδια στις χώρες της Λατινικής Αμερικής».
Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, «το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κούβα, για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, πέρα από την αυτοτελή πολιτική του σημασία, είχε και παραλειπόμενα και, από ό,τι φαίνεται θα έχει συνέχεια».
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα, ο οποίος «γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα μας, καθώς ήδη από τη δεκαετία του 1980 είχε στενές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Νικαράγουα», γνωστοποίησε η ίδια κυβερνητική πηγή.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε επίσης με τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος τόνισε τη σημασία της παρουσίας του κ. Τσίπρα στην Κούβα για όλη τη Λατινική Αμερική, λέγοντας –σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή- στον Πρωθυπουργό ότι αποτελεί «στήριγμα στην Ευρώπη, του προοδευτικού κόσμου της Λατινικής Αμερικής.»
Ο κ. Τσίπρας συζήτησε και με τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν εγκάρδια και αναλυτική, για τα ζητήματα της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, και κατέληξε, και αυτή, σε πρόσκληση για επίσκεψη Τσίπρα στη Βολιβία.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Πρωθυπουργός μίλησε για αρκετή ώρα και με τον πρόεδρο του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, καθώς κάθονταν δίπλα δίπλα στην τελετή. Συζήτησαν για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην Αμερική και τον πλανήτη με την εκλογή Τραμπ, ενώ ο Μεξικάνος πρόεδρος τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Μεξικό.
Κατά την ίδια πηγή, «η παρουσία του κ. Τσίπρα έκανε αίσθηση», καθώς ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος που παραβρέθηκε στην τελετή.
Ο Τσίπρας μίλησε με τον Ραούλ Κάστρο
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός είχε διάλογο με τον πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο. Ο διάλογος επικεντρώθηκε στις ευρω-κουβανικές σχέσεις και ειδικότερα στην επικείμενη συμφωνία Ε.Ε. – Κούβας, ενώ μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στον ρόλο που έχει η Ελλάδα ως χώρα της Ε.Ε.
Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και σε πιο προσωπικά θέματα, καθώς, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Κάστρο ενδιαφέρθηκε να μάθει για τον μικρό γιο του Έλληνα πρωθυπουργού, που έχει το όνομα «Ερνέστο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.