- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δημοσιονομικό κενό 600 εκατομμυρίων χωρίζει κυβέρνηση-θεσμούς
Επιδόθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο
Επιδόθηκε στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους των θεσμών το σχέδιο συμφωνίας και σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, στα οποία συνεχίζονται οι τεχνικές διαπραγματεύσεις.
Οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στα εργασιακά θέματα, καθώς και σε ζητήματα που άπτονται του δημοσιονομικού κενού και κάποια της παιδείας. Για το δημοσιονομικό κενό, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών μια απόσταση 50 εκατ. ευρώ για το 2017 (που δεν συνιστά πρόβλημα για τον νέο προϋπολογισμό που κατατίθεται αύριο στη Βουλή), ενώ για το 2018 οι θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, στόχος είναι έως την Τρίτη (οπότε ολοκληρώνεται η δεύτερη αποστολή των επικεφαλής των κλιμακίων) να έχει φτάσει η διαπραγμάτευση σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορεί να υπάρξει συμφωνία εξ αποστάσεως.
Χρονικό ορόσημο παραμένει το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπου θα υπάρξουν και τα μέτρα διευθέτησης του χρέους, με τα οποία συνδέεται και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2019 και μετά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.