- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουμουτσάκος: «Πολύ κάτω των προσδοκιών» η νέα κυβέρνηση
Βέβαιος ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει»
«Πολύ κάτω των προσδοκιών» χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε σχέση με όλη την επικοινωνιακή πολιτική που είχε διαμορφώσει το Μαξίμου πριν από τον ανασχηματισμό.
Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε βέβαιος ότι «τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει». «Η μεγάλη πλειοψηφία των προσώπων είναι γνωστά, φθαρμένα πρόσωπα. Εκείνα θα δίνουν τον τόνο της κυβέρνησης και όχι τα νεότερα και άπειρα -εκ των πραγμάτων- πρόσωπα που έχουν μπει», σχολίασε και πρόσθεσε: «Γι' αυτό μιλήσαμε για ανακύκλωση και για ματαιότητα, με την αίσθηση και την πεποίθηση, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε με όσα είπε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο».
Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση της κ. Αχτσιόγλου στη θέση της υπουργού Εργασίας, ο κ. Κουμουτσάκος είπε: «Ήταν ο άνθρωπος που έκανε τις διαπραγματεύσεις, άρα τι περιμένουμε ν’ αλλάξει, όταν ό,τι έχει κάνει στα εργασιακά φέρει και τη δική της σφραγίδα; Προφανώς γιατί αν διαφωνούσε με τον υπουργό της, δεν θα ήταν εκεί. Θα είχε παραιτηθεί. Επομένως δεν μπορεί να περιμένει κάποιος κάποια ουσιαστική αλλαγή πολιτικής».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε άλλα δύο χαρακτηριστικά που σύμφωνα με την κυβέρνηση έδωσαν το στίγμα του ανασχηματισμού. Το πρώτο είναι ότι «η συζήτηση περί ανοίγματος προς το κέντρο ή προς την κεντροαριστερά, δεν υπάρχει», καθώς «οι προσπάθειες έγιναν, αλλά προφανώς δεν απέδωσαν».
Το δεύτερο αφορά το ειδικό χαρτοφυλάκιο για την καθημερινότητα, για το οποίο ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε: «Διαβάζω με ενδιαφέρον ότι υπάρχει κι ένα υπουργείο καθημερινότητας. Υποτίθεται ότι η έννοια για την καθημερινότητα είναι οριζόντια σε ένα υπουργικό συμβούλιο. Δεν είναι κάθετη. Περισσότερο σαν υπουργείο ρουσφετιών μού ακούγεται αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.