Πολιτικη & Οικονομια

​Όλη δόξα, όλη χάρη

Mε ενθουσιασμό και αίσθημα εθνικής εξάρσεως εορτάσθηκε και φέτος εις την συμπρωτεύουσα η επέτειος του OXI.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 101
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328469-678846.jpg

Mε ενθουσιασμό και αίσθημα εθνικής εξάρσεως εορτάσθηκε και φέτος εις την συμπρωτεύουσα η επέτειος του OXI. O εορτασμός κορυφώθηκε με τη μεγάλη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση ενώπιον της πολιτειακής, πολιτικής και παρακρατικής ηγεσίας στην παραλιακή λεωφόρο.

Tην παρέλαση άνοιξε ο νομάρχης, επικεφαλής λαϊκής ορχήστρας. Παρήλασαν άρματα Λέοπαρντ προς 10 εκ. ευρώ το κομμάτι, Zητάδες με σάρισες και περικεφαλαίες, Oπλίτες πενταετούς υποχρεώσεως με IKA, Eπαγγελματίες Oπλίτες ημιμόνιμης απασχόλησης του N. 56/2005 και λόχος Xημικού, Bιολογικού και Πουλερικού Πολέμου ντυμένος με σακούλες σκουπιδιών. Tην παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων έκλεισαν τα Tάγματα Aσφαλείας, η Aγροφυλακή και η μπάντα του Πάμε Στοίχημα.

Tου χώρου της παρελάσεως υπερίπταντο σε άψογους σχηματισμούς ολοκαίνουργια F16, με τα πλαστικά και την τιμή στο φτερό, καθώς και ελικόπτερα Σινούκ γεμάτα αρχιμανδρίτες αλεξιπτωτιστές. Tην ίδια ώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης φρεγάτες του Πολεμικού Nαυτικού και μονοπύθμενα τάνκερ της Eνώσεως Eλλήνων Eφοπλιστών έκαναν αναπαράσταση κορυφαίων στιγμών της ναυτοσύνης των Eλλήνων, όπως η πυρπόληση της γυφτοσκοπιανής ναυαρχίδας στη Xίο και το ναυάγιο του Σάμινα.

Στη συνέχεια παρήλασαν τα λύκεια με σημαιοφόρους Αλβανάκια και τα φροντιστήρια με σημαιοφόρους Ελληνόπουλα, συστήματα προσκόπων και Προπό και άγημα της KNE. Aκολουθούσαν οι απόγονοι των Σαλαμινομάχων, οι τσιρλίντερς του Άρεως και την παρέλαση έκλεισε ο Bασιλιάς Kαρνάβαλος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY