- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παππάς: Τα λεφτά πίσω στους καναλάρχες αν κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός
Και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών
«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM. Ο «αρχιτέκτονας» του νόμου για το τηλεοπτικό τοπίο εξήγησε ότι το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει χαρακτηρίσει το καθεστώς της μη αδειοδότησης των καναλιών μη συνταγματικό.
Ο κ. Παππάς διευκρίνισε, επίσης, πως αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες «θα υποχρεωθεί το δημόσιο να επιστρέψει τα χρήματα, που πλέον δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ανθρώπους τα έχουν ανάγκη». Και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψουμε αυτόματα στο καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει μη συνταγματικό.
Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε στη συνέχεια πως δεν έχει μετανιώσει για τον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών καθώς, όπως είπε, «η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». Χαρακτήρισε «υποκριτικό» το θέμα της απώλειας θέσεων εργασίας. «Θέσεις χάνονταν και θα χάνονταν αν δεν κάναμε αυτήν την παρέμβαση ... Μιλάμε για σχήματα που λόγω δυσπραγίας οικονομικής μείωναν την απασχόληση», σχολίασε.
Τέλος για την τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος και ανακλήθηκε με επέμβαση του ΠτΒ για το μέλλον των καναλιών που δεν πήραν άδεια ο κ. Παππάς είπε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει και να προβεί σε βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή.
«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές ... Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.