- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προκλητικός ο πρόεδρος ΟΑΕΕ σε επαγγελματία: Αν δεν βγαίνεις να πας στη Βουλγαρία
Μίλησε για πατριωτισμό
Την έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών προκάλεσε η προκλητική παραδοχή του διοικητή του Ταμείου Δημήτρη Τσακίρη, ότι όποιος αδυνατεί να καταβάλει εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στην Βουλγαρία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», όταν ο κ. Τσακίρης βρέθηκε στη Φλώρινα πριν από μερικές ημέρες για να ενημερώσει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό από την 1η Ιανουαρίου του 2017, δέχθηκε την επισήμανση από έναν επαγγελματία πως με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, ένα επιτηδευματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας καλείται να πληρώσει συνολικά το 80% του εισοδήματός του στο κράτος. Έτσι, χάνεται το κίνητρο για εργασία.
Τότε, ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ απάντησε με προκλητικό τρόπο, λέγοντας πως όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία.
Μιλώντας στην «Καθημερινή» ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε, καθώς αυτό που είχε ως στόχο να καταδείξει είναι ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.