- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σε φορτισμένο κλίμα συνεδριάζει εκ νέου το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Ένα ροζ σκάνδαλο κι ένα έμφραγμα σκιάζουν την τρίτη κατά σειρά διάσκεψη
Φορτίζεται το κλίμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενόψει της σημερινής, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου της κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες.
Και αυτή η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Κατά τη διάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί του παραδεκτού, του βασίμου και του εννόμου συμφέροντος των τηλεοπτικών σταθμών, για το τυπικό σκέλος της υπόθεσης δηλαδή και όχι για την ουσία.
Όμως οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha και ΣΚΑΙ, καθώς και οι εταιρείες Άλτερ Έγκο συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη και «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP), έχουν καταθέσει νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.
Οι αιτήσεις επικεντρώνονται στα πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων.
Την ίδια ώρα, τη σημερινή διάσκεψη φαίνεται ότι σκιάζει η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης εις βάρος αντιπροέδρου του δικαστηρίου, εγνωσμένου κύρους, που μετέχει της Ολομέλειας για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η έρευνα αφορά δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν προ ημερών σχετικά με θέματα της προσωπικής ζωής του ελεγχόμενου δικαστικού λειτουργού, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γνωστά στο δικαστήριο από καιρό, χωρίς να έχουν όμως προκαλέσει παρέμβαση εκ μέρους του προέδρου του ή άλλου αρμοδίου παράγοντα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ανώτατος δικαστής φέρεται να επέδειξε ιδιαίτερη μεταχείριση σε υποψήφια της σχολής δικαστών, η οποία διορίστηκε απευθείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Εντωμεταξύ, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο σύμβουλος της Επικρατείας Αριστόβουλος Βώρος, που μετέχει της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, μετήχθη αιφνιδίως στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην εντατική με έμφραγμα.
Το γεγονός αυτό, με δεδομένο πως δύο μόνον αναπληρωτές έχουν οριστεί για τη συγκεκριμένη Ολομέλεια, δημιουργεί προβληματισμό μέσα στο δικαστήριο, καθώς, αν εξαντληθούν, είτε με την πειθαρχική καταδίκη του ελεγχόμενου δικαστικού είτε με άλλο κώλυμα εκ μέρους μέλους του δικαστηρίου, τότε η διάσκεψη θα ματαιωθεί οριστικά και η υπόθεση θα ξαναδικαστεί από την αρχή.
Αυτό σημαίνει ότι οι προσφυγές θα πρέπει να εκδικαστούν εκ νέου στην Ολομέλεια με άλλη σύνθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.