- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Δράση για τις κυβερνητικές επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη
Παύση Ντογιάκου, τηλε-άδειες στο ΣτΕ
Με αφορμή την ετσιθελική διακοπή της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), λίγες μέρες πριν, και την παύση του ειασγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου από σήμερα Τετάρτη, η Δράση καλεί σε πανστρατιά, με στόχο την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας στο πεδίο της Δικαιοσύνης.
Λεπτομερέστερα, σε ανακοίνωση που υπογράφει η υπεύθυνη Τύπου κ. Γεωργία Πανοπούλου, αναφέρεται:
«Η Δικαιοσύνη, πυλώνας και ανεξάρτητη λειτουργία της δημοκρατικής Πολιτείας, δέχεται ισχυρό πλήγμα από ενέργειες και παραλείψεις της ηγεσίας της, που αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτα με την απαράδεκτη διακοπή και ακόμη πιο απαράδεκτη δημόσια αιτιολόγησή της από τον ίδιο τον πρόεδρο, της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ, που είχε κληθεί να αποφανθεί για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά και στη συνέχεια, σήμερα με την οριστική παύση Ντογιάκου από το δικαιοδοτικό όργανο του Αρείου Πάγου, δοκιμάστηκε σοβαρά και αποδομήθηκε στα μάτια των πολιτών η εικόνα της ανεξάρτητης εξουσίας που δικάζει με συνείδηση Δικαίου και ανταποκρίνεται στην αποστολή της: τη διαφύλαξη της συνταγματικής νομιμότητας και την προστασία των εννόμων συμφερόντων των πολιτών, ηθικών και υλικών.
Το πρόβλημα βρίσκεται πλέον στην επιφάνεια και στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και είναι πρόβλημα Δημοκρατίας. Όλοι μαζί, πολιτικά κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, πολίτες αλλά και το ίδιο το σώμα των δικαστών, οφείλουμε να αποτρέψουμε την ολοκληρωτική καθυπόταξη της Δικαιοσύνης στα φαύλα σχέδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες ώστε, μέσα από την αυτοκάθαρσή της, να αποκατασταθεί στο συνταγματικό ρόλο και την αποστολή της.»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.