- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΥΠΟΙΚ: Ο Τσακαλώτος δεν αμφισβήτησε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει στο ευρώ
Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών και προκάλεσε αντιδράσεις
Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, αποσαφηνίζοντας ότι ο υπουργός ποτέ δεν προβληματίστηκε για το «αν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σ' αυτή την ευρωζώνη».
Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζει ότι αυτό που θέτει και έθετε ήδη από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να υπάρξει συζήτηση για την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης «δεν αμφισβητεί, δηλαδή, την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ».
Σημειώνεται ότι το ζήτημα της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης ο κ. Τσακαλώτος το θέτει και στις διεθνείς παρεμβάσεις του.
Αφορμή για τις διευκρινίσεις στάθηκε η αποστροφή του κατά την παρέμβασή του στη Βουλή και απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία τόνισε «κάνατε το πρόγραμμα, αλλά οι απόψεις σας για το πού πηγαίνει η Ευρωζώνη, για το πώς πρέπει να βελτιωθεί, αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη και αν δεν μπορεί, τι χρειάζεται να γίνει, καθαρές κουβέντες δεν ακούσαμε, ούτε από εσάς, ούτε από τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω ότι είναι ο καιρός αυτή η συζήτηση να γίνει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.