- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ποτάμι: Αντικοινωνική ανασφάλεια αντί κοινωνικής ασφάλισης
«Δημιουργία ανασφάλειας στο άτομο και ασφυξίας στην οικονομία»
«Ο χώρος των κοινωνικών ασφαλίσεων αναδεικνύεται σε καθημερινή βάση σε πεδίο επίμονης αντικοινωνική ανασφάλειας», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, καλώντας την κυβέρνηση «αντί να πεισμώνει ότι έλυσε το ασφαλιστικό, να εξετάσει με ποιον τρόπο θα υπάρξει τέλος στην ταλαιπωρία του ελληνικού λαού».
Όπως επισημαίνει το Ποτάμι «Οι συνταξιούχοι περιμένουν από πού και πότε θα η επόμενη περικοπή που θα διαψεύσει την τελευταία διαβεβαίωση», ενώ «οι εργαζόμενοι βυθίζονται σε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το πώς και αν θα μπορέσουν να εξαργυρώσουν τις εισφορές μιας ζωής» και «οι νέοι επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι παίζουν σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά».
Το κόμμα υποστηρίζει ότι «παρά τους διακαείς πόθους της κυβέρνησης (και τις ανομολόγητες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης), το ασφαλιστικό δεν έχει κλείσει», αλλά παραμένει - όπως σημειώνει - «η πιο βασική απειλή σε οποιαδήποτε πιθανότητα ανάκαμψης.».
«Το σύστημα συντάξεων που προσπάθησαν να αναστηλώσουν αρχικά οι ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ – το μεγάλο αποκλειστικά κρατικό και ασφυκτικά αναδιανεμητικό σύστημα – χορηγεί υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Το μόνιμο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ανασφάλειας στο άτομο και ασφυξίας στην οικονομία», συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι ήταν «το μόνο κόμμα που πρότεινε να τεθεί το ασφαλιστικό σε νέα βάση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.