Πολιτικη & Οικονομια

Ποτάμι: Αντικοινωνική ανασφάλεια αντί κοινωνικής ασφάλισης

«Δημιουργία ανασφάλειας στο άτομο και ασφυξίας στην οικονομία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326070-672958.jpg

«Ο χώρος των κοινωνικών ασφαλίσεων αναδεικνύεται σε καθημερινή βάση σε πεδίο επίμονης αντικοινωνική ανασφάλειας», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, καλώντας την κυβέρνηση «αντί να πεισμώνει ότι έλυσε το ασφαλιστικό, να εξετάσει με ποιον τρόπο θα υπάρξει τέλος στην ταλαιπωρία του ελληνικού λαού».

Όπως επισημαίνει το Ποτάμι «Οι συνταξιούχοι περιμένουν από πού και πότε θα η επόμενη περικοπή που θα διαψεύσει την τελευταία διαβεβαίωση», ενώ «οι εργαζόμενοι βυθίζονται σε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το πώς και αν θα μπορέσουν να εξαργυρώσουν τις εισφορές μιας ζωής» και «οι νέοι επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι παίζουν σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά».

Το κόμμα υποστηρίζει ότι «παρά τους διακαείς πόθους της κυβέρνησης (και τις ανομολόγητες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης), το ασφαλιστικό δεν έχει κλείσει», αλλά παραμένει - όπως σημειώνει - «η πιο βασική απειλή σε οποιαδήποτε πιθανότητα ανάκαμψης.».

«Το σύστημα συντάξεων που προσπάθησαν να αναστηλώσουν αρχικά οι  ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ – το μεγάλο αποκλειστικά κρατικό και ασφυκτικά αναδιανεμητικό σύστημα – χορηγεί υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Το μόνιμο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ανασφάλειας στο άτομο και ασφυξίας στην οικονομία», συνεχίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι ήταν «το μόνο κόμμα που πρότεινε να τεθεί το ασφαλιστικό σε νέα βάση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ