- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Απόλυτη ταύτιση απόψεων Καμμένου - Ιερώνυμου
«Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας»
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή τους συνάντηση συμφώνησαν ότι για το μάθημα των θρησκευτικών χρειάζεται διάλογος από μηδενική βάση με νέα πρόσωπα, διαλεγμένα από την Πολιτεία και την Εκκλησία, χωρίς πολιτική σφραγίδα.
«Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της ιεραρχίας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος: «Είμαστε στη διάθεσή σας ώστε σε αυτό το διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτές οι θέσεις της εκκλησίας, οι σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν».
Εξάλλου, σημείωσε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο για τις σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος, αλλά «ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων». «Κανείς», τόνισε, «δεν μπορεί να διαρρήξει τους δεσμούς της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί η ορθοδοξία με την πατρίδα μας και με τη διδασκαλία».
Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει, ανέφερε ότι θεωρεί «απαράδεκτα» τα όσα ειπώθηκαν για τη στάση της Εκκλησίας επί χούντας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν έλαβαν τα χρήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.