- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η απάντηση της Κομισιόν για «κόκκινα» δάνεια και «δυσαρέσκεια» Γιούνκερ
«Αποτέλεσμα περίπλοκων διαβουλεύσεων η νομοθεσία»
Αποτέλεσμα «περίπλοκων» διαβουλεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών Αρχών χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τη νομοθεσία που θεσπίστηκε στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, σε απαντητική επιστολή του προς δικηγόρο-εκπρόσωπο δανειοληπτών σημειώνει πως η πώληση των δανείων σε funds ήταν ελληνική πρόταση και όχι πραπαιτούμενο των θεσμών.
Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως «στην απαντητική επιστολή της, η Επιτροπή εξηγεί ότι η νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα πολύπλοκων και λεπτομερών συζητήσεων με τις ελληνικές Αρχές», προσθέτοντας ότι η εν λόγω νομοθεσία «επιτυγχάνει μία ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες πολύ υψηλά επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τη θέσπιση ενός ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου για την εξυπηρέτηση και την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τη συμμετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος». «Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την εφαρμογή της στρατηγικής για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος», κατέληξε.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών Αρχών, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, προκειμένου να γίνει η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.