Πολιτικη & Οικονομια

Μια ευχή για το 2013

114817-648617.jpg
Νίκος Αρσένης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θέλω να ελπίζω ότι έστω και την ύστατη ώρα η κυβέρνηση, συναισθανόμενη τις ευθύνες της απέναντι στο χειμαζόμενο ελληνικό λαό και τις ιστορικές ευθύνες του ευλογημένου ελληνικού έθνους έναντι της ανθρωπότητας, θα προβεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και με ένα άρθρο στην κατάργηση του 2013 και στη μετάβαση απευθείας στο 2014, αποφεύγοντας έτσι όλους τους σκοπέλους του επάρατου έτους.

Θέλω επίσης να ελπίζω ως πολίτης και ως άνθρωπος ότι και η αντιπολίτευση σύσσωμη θα στηρίξει τη μεγάλη αυτή επιλογή και δεν θα καταφύγει σε μαξιμαλιστικές προτάσεις του τύπου να καταργήσουμε όλα τα έτη μεχρι και το 2020 και να πάμε με τη μία στο 2021, όπου πέρα από το συμβολικό της εθνικής παλιγεννεσίας οι παγκόσμιες αγορές αναμένεται να παρακαλάνε να μας δανείσουν... φυσικά, εννοείται ότι όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούν να εξαγοραστούν ως πλασματικά για τις συνταξιοδοτικές ανάγκες των εργαζομένων στο δημόσιο και τις δέκο.

Χρόνια πολλά, με δημιουργική φαντασία και υγεία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY