- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Τσακαλώτος προς Μητσοτάκη για ΔΝΤ: «Εσείς είπατε “Yes, please”»
«Το 2014 είχατε συμφωνήσει με το Ταμείο για νέα μέτρα για τις συντάξεις»
Χρησιμοποιείτε τη γλώσσα των Αμερικανών ρεπουμπλικάνων, όταν θεωρείτε την «αναδιανομή», «ταξικό μίσος», είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Τρίτης , στις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο Ασφαλιστικό.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην άποψη, ότι έως το 2014 το Ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο, ο υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, σύμφωνα με την οποία, η συνταξιοδοτική δαπάνη έφθανε το 17% του ΑΕΠ, την ώρα που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 8% και στο 9% του ΑΕΠ, και η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα λάβει νέα μέτρα.
«Αν δεν είναι έτσι, να κάνετε μήνυση στο Δ.Ν.Τ., γιατί λέει όχι μόνο ότι σας ζήτησε νέα μέτρα, αλλά και εσείς είπατε "yes please"» είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσακαλώτος. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί, η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά οι καλές δουλειές με καλούς μισθούς και η ελεγχόμενη αγορά εργασίας που δημιουργεί έσοδα για το ασφαλιστικό.
«Εμείς θέλουμε ανάπτυξη με ισότητα και αποτελεσματικότητα. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον αποτελούν πλούτο, εμείς δεν επιλέγουμε να μειώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις και η διαφορά μας είναι κρυστάλλινη» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.