- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ο Κατρούγκαλος απάντησε με Γιαννίτση στη ΝΔ
«Για πρώτη φορά το ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται σε ενιαίους κανόνες»
«Για πρώτη φορά, από την εποχή που ο Ελευθέριος Βενιζέλος συνέλαβε την ιδέα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα στηριγμένο σε ενιαίους κανόνες», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
Παράλληλα, τόνισε: «Θέλουμε ενιαίους κανόνες ισότητας και ισονομίας για όλους τους Έλληνες - από τον αυταπασχολούμενο και τον επιστήμονα που κόβει το πρώτο φύλλο στο μπλοκ του, έως τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, τόσο ως προς τις εισφορές που καταβάλλουν όσο και ως προς τις παροχές».
Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση, έκανε λόγο για «αντεστραμμένη πραγματικότητα» και πρόσθεσε.
«Η κριτική που κάνετε δεν είναι επί των κυβερνητικών προτάσεων αλλά επί κατασκευασμένων ειδώλων. Τα επιχειρήματά σας είναι αντίθετα με την κοινή λογική και τη μέση αντίληψη του Έλληνα: Υποστηρίζετε ότι με τον προηγούμενο ασφαλιστικό νόμο, το σύστημα είχε λύση έως το 2060, και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και χάλασε τη συνταγή» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.
Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εργασίας επικαλέστηκε το βιβλίο του κ. Γαννίτση, σύμφωνα με το οποίο, η πολιτική που ακολουθήθηκε στο Ασφαλιστικό από το 2010 και μετά, επιβάρυνε κατά 33% τα ελλείμματα του συστήματος.
«Έτσι το λύσατε. Κάνοντας μία μεγάλη τρύπα, με την κατασπατάληση των αποθεματικών και το PSI» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.
Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι λαμβάνεται μέριμνα, ώστε το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων που βρίσκονται έξω από την αγορά εργασίας, να μπορέσουν να πάρουν σύνταξη, και ότι ο θεσμός της εθνικής σύνταξης διαφέρει από την βασική σύνταξη που προέβλεπε ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος, γιατί θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και θα δίνεται σε όλους όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.